Asijský pangasius na kari. ❤️ Budete potřebovat: 60 dkg pangasia (nebo rybího filé z tresky), 1 cibule, 1 banány, 1-2 mandarinky, 1 balíček mražené směsi hrášku s mrkví, 1 lžička kari koření, sůl, 1 lžička pomerančové (nebo citronové) šťávy, 2 dl smetany, mletý bílý pepř, 2 lžíce oleje..
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 60 dkg pangasia (nebo rybího filé z tresky)
- 1 cibule
- 1 banány
- 1-2 mandarinky
- 1 balíček mražené směsi hrášku s mrkví
- 1 lžička kari koření
- sůl
- 1 lžička pomerančové (nebo citronové) šťávy
- 2 dl smetany
- mletý bílý pepř
- 2 lžíce oleje.
Postup receptu
- Rybu omyjeme a nakrájíme na kostky nebo silné nudle
- Rybí maso pokapeme citronovou šťávou, osolíme, posypeme kari kořením a necháme 30 minut v chladu odpočinout
- Pak nakrájíme cibuli nadrobno a osmahneme ji na horkém oleji
- Přidáme kousky rybího masa , osmahneme a nakonec přidáme mraženou zeleninu
- Vše orestujeme, dosolíme, opepříme a podusíme pod pokličkou doměkka
- Nakonec přidáme tenké plátky banánů a mandarinek a necháme je prohřát
- Hotové jídlo zalijeme smetanou
- Příloha: dušená rýže