Asijský pangasius na kari

Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60 dkg pangasia (nebo rybího filé z tresky)
  • 1 cibule
  • 1 banány
  • 1-2 mandarinky
  • 1 balíček mražené směsi hrášku s mrkví
  • 1 lžička kari koření
  • sůl
  • 1 lžička pomerančové (nebo citronové) šťávy
  • 2 dl smetany
  • mletý bílý pepř
  • 2 lžíce oleje.

Postup receptu

  1. Rybu omyjeme a nakrájíme na kostky nebo silné nudle
  2. Rybí maso pokapeme citronovou šťávou, osolíme, posypeme kari kořením a necháme 30 minut v chladu odpočinout
  3. Pak nakrájíme cibuli nadrobno a osmahneme ji na horkém oleji
  4. Přidáme kousky rybího masa , osmahneme a nakonec přidáme mraženou zeleninu
  5. Vše orestujeme, dosolíme, opepříme a podusíme pod pokličkou doměkka
  6. Nakonec přidáme tenké plátky banánů a mandarinek a necháme je prohřát
  7. Hotové jídlo zalijeme smetanou
  8. Příloha: dušená rýže

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.