Babiččiny vuřty na pivu

Babiččiny vuřty na pivu
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1kg vuřtů (špekáčků)
  • 500g cibule,
  • 1 sklenice kečupu,
  • černé pivo(kozel)
  • 3 stroužky česneku.

Postup receptu

  1. Vuřty nakrájíme na ježky,pokládáme do pekáče,podélně rozkrojíme a dovnitř řezu vkládáme česnek nakrájený na půlmesíčky,zasypeme na kolerka nakrájenýma kolečkama cibule a zbylým česnekem
  2. Zalijeme kečupem a pivem necháme péct až vznikne hustá omáčka,podáváme s čerstvým pečivem(chlebem), vařenými bramborami a dušenou rýží
Komentáře
  1. Výborné je též poklást na špekáčky spolu s cibulí i beraní rohy. Celá směs tak získá mírně nahořklou a lehce „paprikovou“ chuť.

  2. Naškodu neni ani přidat nakrajenou slaninu a kečup, ktery dnes již davno neni takovy, jaky ho babička znala zaměnit za protlak, ktery je alespo%n z rajčat a přidat ještě trošku te kořenící fantasie 🙂

  3. Žerete u Vás doma vůbec ještě něco jinýho než zemjačiky od mc-cain….?Nebo má na ně Tvůj fotr továrnu. že jo, viď.!!!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X