Bábovka

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 šlehačka,4 vejce,1/2 l polohrubé mouky,1/4 kg cukru,1 vanilkový cukr,1 kypřící prášek do pečiva,10 dkg čokoládové polevy

Postup receptu

  1. Vejce smícháme s cukrem,přidáme vanilkový cukr a postupně přidáváme šlehačku a mouku smíchanou s práškem do pečiva
  2. Troubu předehřejeme na 170°C
  3. Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou
  4. Těsto nalijeme do formy a pečeme asi 45 minut
  5. Čokoládovou polevu rozpustíme a vychladlou bábovku jí přelijeme
  6. Necháme zcela zatuhnout

Komentáře

  1. Nevím, co dělám špatně, ale nefde mi vyklopit z formy. Už jsem ji pekla dvakrát a vždy jsem ji musela pracně dolovat ne a ne se vyklopit. Bábovku máme doma hodně rádi, ale zkrz tohle ji moc nedělám. Poradíte?

  2. klasika bábovka a prto Vám dávám radu nad zaltu přidejte do bábovky bu´d na olátečky nebo nakrouhat jablíčko.
    bábovku to zjemní a je taková mokřejší neni tak vysušená!!!!

  3. Paní Marcelo, pokud používáte Keramickou formu, nesmíte ji po použití umýt v nějakém saponátu.Tyhle koncentráty keramickou formu odmastí tak, že ani řádné vymaštění Vám potom nepomůže. Náš typ:
    Dejte ji před pečením (prázdnou) na 10 minut do trouby vypálit na 200 stupňů vypálit. Po vychladnuti pracujte s formou jako obvykle.
    A milé dámy, nebojte se keramických forem, Vaše báby neměly nic jiného. Formu jenom vytřely a pověsily.
    Více na http://www.keramikaportal.eu/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.