Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 baklažány
- 250 g vepřového nebo hovězího masa
- 1 máčená žemle
- 1 cibule
- 1 lžíce strouhaného sýra jakykoliv sýr dle vaší chuti
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- oregano
- bazalka
- bílý pepř
- česnek
- 100 g sádlo syrové“>sádla
- asi 50 g strouhané housky.
Postup receptu
- Oloupané baklažány osolíme rozpůlíme podélně nebo jen seřízneme špičku a dužinu opatrně vybereme
- Vydlabanou dužinu jemně posekáme, smícháme s mletým masem, máčenou houskou, vejcem, solí kořením a cibuli na tuku osmaženou a podle potřeby zahustíme strouhankou
- Připravené baklažány plníme nádivkou, srovnáme na vymaštěný pekáč, podlijeme a dusíme do měkka
- Nebo baklažány vyrovnáme na zapékací misku, na které jsme rozpustili slaninu a zapečeme v troubě
Je to bezva recept,ale chci se podělit o to, že jsem to zkusila i s cuketou a je to i s ní výborné zkuste to?
Místo masové náplně sem zkusila nastrouhat na jemno brambory, česnek, majoránku, pepř, sůl, 2 vejce, kmín,orestované žampiony, sůl a trošku hl. mouky na zahuštění. Vše dobře prohnětla a vkládala do cuket je to delikatesa, kdo nemusí moc maso je to ideální.
jsou baklažány plněné masem opravdu jídlo bezmasé???????
Já to dělla s tou cuketou a je to opravdu jak píšete moc dobroučké. Jen jsem tam dala nasekanou petrželku.
Neodolala jsem a zkusila to s tou cuketkou a ještě jsem do té směsi přidalalnastrouhané brambory a to bylo labůžo.
Díky za super typ s tou cuketkou:)))S baklažánem je to taky dobré, ale ta cuketa mě snad chutná i více :)))
Dortíky dělám několkrát do roka pro své děti a své vnoučata na narozeniny a jsme ráda, že jsou na ně recepty a taky povídání.