Baklažány plněné masem

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 baklažány
  • 250 g vepřového nebo hovězího masa
  • 1 máčená žemle
  • 1 cibule
  • 1 lžíce strouhaného sýra jakykoliv sýr dle vaší chuti
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • oregano
  • bazalka
  • bílý pepř
  • česnek
  • 100 g sádlo syrové“>sádla
  • asi 50 g strouhané housky.

Postup receptu

  1. Oloupané baklažány osolíme rozpůlíme podélně nebo jen seřízneme špičku a dužinu opatrně vybereme
  2. Vydlabanou dužinu jemně posekáme, smícháme s mletým masem, máčenou houskou, vejcem, solí kořením a cibuli na tuku osmaženou a podle potřeby zahustíme strouhankou
  3. Připravené baklažány plníme nádivkou, srovnáme na vymaštěný pekáč, podlijeme a dusíme do měkka
  4. Nebo baklažány vyrovnáme na zapékací misku, na které jsme rozpustili slaninu a zapečeme v troubě

Komentáře

  1. Je to bezva recept,ale chci se podělit o to, že jsem to zkusila i s cuketou a je to i s ní výborné zkuste to?

  2. Místo masové náplně sem zkusila nastrouhat na jemno brambory, česnek, majoránku, pepř, sůl, 2 vejce, kmín,orestované žampiony, sůl a trošku hl. mouky na zahuštění. Vše dobře prohnětla a vkládala do cuket je to delikatesa, kdo nemusí moc maso je to ideální.

  3. Já to dělla s tou cuketou a je to opravdu jak píšete moc dobroučké. Jen jsem tam dala nasekanou petrželku.

  4. Neodolala jsem a zkusila to s tou cuketkou a ještě jsem do té směsi přidalalnastrouhané brambory a to bylo labůžo.

  5. Díky za super typ s tou cuketkou:)))S baklažánem je to taky dobré, ale ta cuketa mě snad chutná i více :)))

  6. Dortíky dělám několkrát do roka pro své děti a své vnoučata na narozeniny a jsme ráda, že jsou na ně recepty a taky povídání.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.