Nejlepší recepty na sladké dezerty z banánů! Jednou ochutnáte a už nebudete moct přestat

Banánový dezert je skvělou volbou, když chcete něco sladkého, ale nenáročného na přípravzu.

Vyzkoušejte všechny naše recepty na dezert s banánem a uvidíte, jak lahodný může být!

Banány jsou dnes v nabídce téměř po celý rok a jejich chuť je lahodnější než u podobně nabízených a rozšířených citrusových plodů.

Inspirujte se!

Banánový dezert bez pečení

Připomíná banánový koláč, ale je mnohem jednodušší! Tento nepečený dezert z banánu používá grahamové sušenky místo klasické krusty.

Co budeme potřebovat

Na těsto 

  • 20 celých medových grahamových sušenek, rozdělených
  • 5 malých banánů, nakrájených na plátky
  • 205 ml plnotučného mléka
  • 140 g vanilkového nebo banánového pudingu
  • 230 g smetanový sýr
  • 400 g slazeného kondenzovaného mléka
  • 340 g šlehačky

Postup

  • Dno mísy vyložte polovinou grahamových sušenek.
  • Na vrstvu sušenek položte plátky banánu.
  • Ve velké míse prošlehejte mléko a pudink, dokud se nespojí a nevznikne hladká a hustá směs.
  • Vyšlehejte si šlehačku.
  • V samostatné misce prošlehejte smetanový sýr a slazené kondenzované mléko.
  • Přidejte šlehačku a smíchejte, dokud se dobře nespojí, a poté polovinu směsi nalijte na plátky banánu.
  • Přidejte vrstvu sušenek, banánů a smetanového krému.
  • V malém plastovém sáčku rozdrťte pár sušenek a posypte povrch dezertu.
  • Zakryjte a dejte do lednice alespoň na 4 hodiny nebo přes noc

Pokud milujete banány a chcete si v horkých letních dnech dát nějaké osvěžení, zkuste si připravit banánové smoothie podle našich receptů.

Nepečený kousek lahodného banánového zákusku.
Zdroj: dancearoundthekitchen.com

Jednoduchý cheesecake s banánem

Tento recept na dezert alá banánový cheesecake je tak jednoduchý a lahodný, že vám zůstane rozum stát!

Co budeme potřebovat

  • 350 g měkkého sýra
  • 150 ml smetany
  • 75 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 citron, nastrouhaný
  • 5 lžic slaného karamelu
  • 2 malé banány na ozdobu

Na základ

  • 40 g másla, změklého, plus navíc na plech
  • 50 g měkkého světle hnědého cukru
  • 60 g hladké mouky
  • 50 g celozrnné mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 2 velmi zralé banány, nahrubo rozmačkané

Postup

  • Troubu rozpálíme na 180 stupňů.
  • Na základ ušleháme máslo, cukr, mouku, prášek do pečiva, vejce a banány spolu se špetkou soli.
  • Směs nalijte do máslem vymazané hluboké formy o průměru 20 cm.
  • Pečte 30–35 minut, nebo dokud špejle nevyjde čistá.
  • Nechte zcela vychladit.
  • Sýr dejte do mísy a krátce prošlehejte, aby povolil.
  • Postupně zašleháme smetanu a cukr, směs bude houstnout.
  • Vmíchejte vanilku a citronovou kůru.
  • Na vychladlý banánový chléb rozetřete na 2 lžíce slaného karamelu, poté naneste polevu a uhlaďte.
  • Dejte přes noc do lednice vychladit a ztuhnout.
  • Před podáváním ozdobte plátky banánu a pokapejte ještě karamelem.

K nejlepšímu receptu na banánový dezert jedině tu nejlepší kávu z nejlepšího kávovaru Tchibo! V naší recenzi zjistíte jaký kávovar je pro vás ten nejvhodnější!

Křehký dezert s banánem a krémem.
Zdroj: thenovicechefblog.com

Opravdu studené dezerty obohatíme mraženým krémem nebo zmrzlinou. Menší množství banánů můžeme poměrně dobře kombinovat s dalším ovocem a to jak čerstvým, tak kompotovaným.


Sladký dezert z banánu, avokáda a kakaa

Chcete mlsat zdravě? Není nic jednoduššího než začít s tímto receptem na zdravý banánový dezert!

Co budeme potřebovat

  • 3 větší zralé banány
  • 1 měkké avokádo
  • 1 konzerva kokosového mléka (ztuhlé)
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžíce lněného semínka
  • med nebo agáve sirup na doslazení
  • 3 lžíce chia semínek
  • půl hrnku nasekaných kešu oříšků
  • půl hrnku strouhaného kokosu
  • borůvky na ozdobení

Postup

  1. Chia semínka dáme do misky a zalijeme rostlinným mlékem (mandlové nebo kokosové) a necháme je nabobtnat.
  2. Světlá vrstva – vložíme do mixéru půlku avokáda, jeden a půl banánu a 1 dcl mléka, rozmixujeme a v misce spojíme s chia semínky, dosladíme sirupem.
  3. Tmavá vrstva –  rozmixujeme půlku avokáda a jeden a půl banánu a přidáme dvě lžíce karobu nebo kakaa, dosladíme sirupem.
  4. Nyní rozdělíme pudinky do skleniček.
  5. Pak si nasekáme kešu oříšky a navrstvíme je na pudink. Přidejte i banán nakrájený na kolečka, a poté strouhaný kokos.
  6. Chia pudink nakonec zasypte borůvkami a pokud chcete, doslaďte datlovým nebo javorovým sirupem.
Mističky naplněné krémem z avokáda, banánu a čokolády.
Zdroj: fitlivingeats.com

Jaké jsou známé druhy banánů?

  1. Cavendish Banana

Banán Cavendish je váš „typický“ banán, který najdete v místním obchodě s potravinami nebo na farmářském trhu. Jsou lehce sladké a mají krémovou texturu. Mají různá stádia zrání, od zelené přes žlutou až po žlutou s hnědými skvrnami.

  1. Pisang Raja

Banány Pisang Raja jsou populární v Indonésii. Mají žlutou až oranžovou barvu a chutnají jako pudink s příchutí medu s hladkou a krémovou konzistencí.

  1. Červený banán

Jak jejich název napovídá, červené banány mají červenofialovou slupku. Mají světle růžovou dužinu a jsou mnohem sladší a jemnější než banány Cavendish. Mají také lehkou malinovou příchuť, díky které jsou naprosto neodolatelné.

  1. Lady Finger Banán

Banány Lady Finger, známé také jako baby banány, jsou sladší a menší než banány Cavendish, mají krémovou texturu a sladkou chuť s tóny medu.

  1. Modrý jávský banán

Modré Java banány jsou také známé jako zmrzlinový banán kvůli jejich sladké vanilkové chuti a extrémní krémovosti. Vyznačují se krásnou modrou slupkou a bílou dužinou.

  1. Platain

Banány jsou podskupinou banánů, které se označují jako banány na vaření. Mají vysoký obsah škrobu a obvykle se používají do slaných jídel. Obvykle se nekonzumují syrové.

  1. Manzano Banán

Manzano Banana má nádech jablko-jahodové chuti. Jsou krátké a baculaté s myslím žlutou slupkou, která po plné zralosti zčerná.

  1. Burro Banán

Banány Burro mají citronovou a pikantní chuť, což z nich dělá jeden z nejunikátnějších druhů banánů. Dužnina je krémově bílá nebo žlutá a je měkká.

  1. Banán Barangan

Žlutý s malými černými tečkami, banán Barangan má sladkou, jemnou chuť. Dužnina je bílá bez semen.

  1. Goldfinger Banán

Banán Goldfinger byl poprvé vypěstován v Hondurasu týmem vědců jako banán odolný proti škůdcům. Dá se vařit, když je zelený, a konzumovat syrový, jakmile je plně zralý.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X