Recept: Bažant na zelenině

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 bažant
  • sůl
  • 10 dkg uzeného bůčku (tučnějšího)
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 2 bobkové listy
  • 6 kuliček nového koření
  • 4 kuličky celého pepře
  • tymián
  • sůl
  • 1 zakysaná smetana
  • 4 lžíce rybízové marmelády.

Postup receptu

  1. Očištěného bažanta prošpikujeme nudličkami uzeného bůčku, osolíme a vložíme do pekáčku vymazaného máslem
  2. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu
  3. Pečeme v troubě za častého podlévání horkou vodou a přelévání vypečenou šťávou
  4. Měkkého bažanta vyjmeme a naporcujeme
  5. Ze šťávy odstraníme koření, zeleninu rozmixujeme a pak k ní přidáme zakysanou smetanu a rybízovou marmeládu
  6. Vrátíme ji do pekáče, vložíme porce bažanta a necháme dostatečně prohřát
  7. Příloha: bramborové noky, bramborové krokety

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 12 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *