Bengálská plec z woku

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60 dkg masa z plecka
  • 6 stroužků česneku
  • 2 cibule
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 2 lžíce kari
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • 4 lžíce oleje
  • 2 dl bílého jogurtu
  • masový vývar.

Postup receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky
  2. Očištěný česnek a cibuli semeleme na masovém mlýnku nebo velmi nadrobno nasekáme
  3. Přidáme zázvor, drcený kmín, sladkou a pálivou papriku a důkladně promícháme
  4. Takto připravenou směs smícháme s kostkami masa a necháme krátce odležet v chladničce
  5. Druhou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ve woku na rozehřátém oleji
  6. Přidáme odleželé maso a za stálého míchání osmažíme
  7. Podlijeme rozšlehaným jogurtem a trochou vývaru a přikryté dusíme doměkka
  8. Příloha: dušená rýže nebo asijské nudle

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.