Bezinkový džem s jablky

Ingredience

  • 70 dkg bezinek
  • 30 dkg protlaku z jablek
  • 70 dkg pískového cukru
  • voda na podlití.

Postup receptu

  1. Bezinky omyjeme, vidličkou otrháme od stopek
  2. 10 dkg bezinek necháme celých, ostatní dáme do kastrolu a mírně podlité vodou je podusíme
  3. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a v hrnci rozvaříme doměkka
  4. Obojí prolisujeme
  5. Oba protlaky pak smícháme a vaříme 5 minut
  6. Přidáme celé bezinky, cukr a vaříme, dokud džem nezačne rosolovatět
  7. Horký jej plníme do sklenic se šroubovacími víčky, které ihned zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.