Biskupský chlebíček tradiční

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 20 dkg cukru krupice
  • 4 vejce
  • 4 lžíce horké vody
  • 10 dkg rozinek
  • 7 dkg směsi kandovaného ovoce
  • 1 lžíce nasekaných ořechů
  • 1 lžíce nasekané hořké čokolády
  • 1 prášek do pečiva
  • čokoládová poleva.

Postup receptu

  1. Rozinky propláchneme a namočíme (lze i do rumu)
  2. Žloutky ušleháme se 4 lžícemi horké vody do pěny
  3. Pak postupně přidáváme polovinu cukru (tj
  4. cca 10 dkg) a žloutkovou pěnu ušleháme do hustého krému
  5. Do ní postupně po lžících vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva
  6. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali zbylý cukr, okapané rozinky, nasekané kandované ovoce, ořechy a čokoládu
  7. Těsto zlehka, ale dobře promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy
  8. Vložíme do mírně vyhřáté trouby a upečeme
  9. Necháme prochladnout, vyklopíme a polijeme čokoládovou nebo citronovou polevou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.