Biskupský kynutý chlebíček s rozinkami

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku moučkového cukru
  • 1/3 kostky rozpuštěného zchladlého másla nebo tuku
  • 1 žloutek
  • 1/2 kostky droždí
  • 3/4 hrnku vlažného mléka
  • 1 balíček rozinek
  • 1 vanilkový cukr
  • trochu soli
  • 2 lžíce kakaa
  • 2-3 lžíce mléka.

Postup receptu

  1. Z trochy mléka, mouky, cukru a droždí připravíme kvásek
  2. Po vykynutí ho smícháme s moukou, mlékem, cukrem, žloutkem, solí, máslem, vanilkovým cukrem a rozinkami a vypracujeme hladké těsto
  3. Dvě třetiny těsta vložíme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy
  4. Do zbylé třetiny těsta přimícháme kakao, které jsme rozpustili v malém množství mléka a lžící toto tmavé těsto ukládáme na světlé těsto středem po celé délce formy
  5. Na teplém místě necháme ještě asi 20 minut kynout a pak zvolna upečeme

Sdílejte svým přátelům:

4 (80%) 18 votes

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00