Recept: Boršč polévka

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 2 L vody
  • 250 g hovězího masa
  • 250 g vepřového bučku
  • 80 g mrkve
  • 40 g petržele
  • 80 g celeru
  • 300 g červené řepa „>řepy
  • 250 g hlavkového zelí
  • 50 g másla
  • 50 g mouky 1 dl smetany

Postup receptu

  1. Hovězí a vepřové nakrájíme na malé kostky a vaříme v osolené vodě téměř do měkka
  2. Pak přidáme zlatavou jišku, na kostky pokrájenou zeleninu, na nudličky ustrouhané zelí a vaříme 15 min
  3. Červenou řepu omyjeme, ustrouháme a přiddáme ještě do polévky a 5 minut vaříme
  4. Hotovou polévku můžeme vylepšit kyselou smetanou

Sdílejte svým přátelům

4.5 (89.09%) 11 votes

18 komentářů

  • No asi tak nějak, každý máme jiné tradice a chutě ne? Jne co mě tam příjde málo je gramáž zelíčka, toho dáváme mnohem víc.

  • Zelí tam dávám taky víc, ale každý recept je jiný gramáží a tento mě jinak vyhovoval byl dobrý a to je důležité a dochutit si to můžete potom dle své chuti.

  • Těstoviny miluje snad každý a u nás se snad jí každý týden:)Bez nich by jsme asi neexistovali:)Na internetu je hodně receptů jak je upravit a to je bezva.

  • Ježiši těstoviny hááááááám, pokusd máte někdo nějakou vychtávku na těstoviny sem s ní:)

  • Já dávám na zahuštění solamyl a místo protlaku konzervovaná rajčata a čerstvou bazalku to je pak pošušňáníčko.

  • Do této vynikající polévky se nemusí bát dát hodně zelí a řeopy ta námnic nezkazí ba naopak bude husščí a tím i lepší!

  • Když vařím kombinaci hovězí a vepřové maso, dám nejdřív dělat hovězí a když je napůl hotové přidám vepřové. Pokud se vaří současně, tak se vepřové rozvaří.

  • ano boršč dělavá moje tchýně,která pochází z Volyně,ale ještě tam přidává uvařené fazole. mňam

  • Jezdil jsem často na Podkarpatskou Rus. Tam jsem si pokaždé dával Boršč. Byl to ukrajinský boršč. A mrkev tam nebyla, ale byly tam fazole a brambory.

  • Co se tyce borsce tak je jedno co se do neho da, dalo by se rici ze podle brsce clovek zjistil jak bohata rodina je… cim byla bohatsi tim vice ingredienci v borsci bylo, vyhoda tehle polevky je ze se da delat ze vseho co mate doma, takze se da uvarit i tejden pred vejplatu 🙂

  • Ano, konzervovaná či čerstvá rajčata nebo protlak, taky lze kombinaci obojího, ale radit dávat kečup, jak je psáno v receptu, tak to je prostě zvrhlost, fuj.:-(

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *