Borůvková bublanina

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 25 dkg cukru
  • 10 dkg oleje
  • 1 dl vody
  • 25 dkg polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 3 vejce.

Postup receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem, mouku smícháme s práškem do pečiva
  2. Do žloutků s cukrem přidáme olej, vodu, mouku a důkladně promícháme
  3. Pak přidáme sníh ze 3 bílků a vše spojíme
  4. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a posypeme borůvkami
  5. Upečeme dozlatova
  6. Upečenou bublaninu pocukrujeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem

Komentáře

  1. Doporučuji vyšlehat opravdu tuhý sníh, díky tomu je bublanina potom jemnější a krásně nadýchaná…

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.