Borůvková marmeláda.

Počet porcí: 0

Ingredience

  • 4 sklenky syrových borůvek = 1/2 litru šťávy
    500 lm vody
    1 lžička kyseliny citrónové
    1 kg cukru krystal
    1 sáček Želírfixu 2:1

Postup receptu

  1. Borůvky pomeleme na mlýnku na ovoce nebo odšťavníme
  2. Získanou šťávu smícháme s vodou a dáme vařit
  3. V troše odebraného cukru rozmícháme Želírfix a nasypeme do vařící šťávy
  4. Povaříme asi 3 minuty a přidáme zbývající cukr, opět povaříme na mírném plameni asi 3 minuty
  5. Odstavíme a vmícháme lžičku kyseliny citrónové
  6. Po chvilce sebereme nežádoucí pěnu a naplníme do skleniček
  7. Sterilujeme 15 minut při 85°C

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.