Nejchutnější domácí marmeláda z borůvek

Nejchutnější domácí marmeláda z borůvek
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 4 sklenky syrových borůvek = 1/2 litru šťávy
  • 500 ml vody
  • 1 lžička kyseliny citrónové
  • 1 kg cukru krystal
  • 1 sáček Želírfixu 2:1

Postup receptu

  1. Borůvky pomeleme na mlýnku na ovoce, nebo odšťavníme
  2. Získanou šťávu smícháme s vodou a dáme vařit
  3. V troše odebraného cukru rozmícháme Želírfix a nasypeme do vařící šťávy
  4. Povaříme asi 3 minuty a přidáme zbývající cukr, opět povaříme na mírném plamenu asi 3 minuty
  5. Odstavíme a vmícháme lžičku kyseliny citrónové
  6. Po chvilce sebereme nežádoucí pěnu a naplníme do skleniček
  7. Sterilujeme 15 minut při 85 °C

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X