Žahour aneb omáčka z vařených borůvek

Žahour aneb omáčka z vařených borůvek
Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: 1 z 3 Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1/2 litru borůvek
  • 2–3 lžíce cukru
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička bramborové moučky
  • 1/4 l mléka nebo sladké smetany

Postup receptu

  1. Borůvky podlijeme trochou vody, přidáme máslo, cukr a povaříme
  2. V mléce nebo sladké smetaně rozmícháme škrobovou moučku, za stálého míchání vlijeme do omáčky a necháme přejít varem
  3. Omáčkou přeléváme lívance, neplněné knedlíky, vdolky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X