Borůvkový koláč s tvarohem

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • Těsto: 50 dkg polohrubé mouky
  • 12,5 dkg másla
  • 8 dkg cukru
  • 3 dkg droždí
  • 2 žloutky
  • 1/4 l mléka
  • špetka soli. Náplň: 30 dkg měkkého tvarohu
  • 3 lžíce másla
  • 1 žloutek
  • 4 lžíce cukru
  • 1 lžíce rozinek. Ovoce: 1/2 litru omytých a osušených borůvek. Drobenka: 3 lžíce polohrubé mouky
  • vanilkový cukr
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 3 lžíce másla.

Postup receptu

  1. Ze surovin na těsto vypracujeme kynuté těsto, které necháme asi hodinu kynout
  2. Pak je vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme placku velikosti plechu
  3. Těsto přeneseme na vymazaný plech a okraje necháme mírně zvednuté
  4. Na náplň vyšleháme tvaroh s máslem, cukrem a rozinkami
  5. Na těsto rozložíme tvarohovou náplň, borůvky a drobenku
  6. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 50 minut

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.