Borůvkový třený koláč

Borůvkový třený koláč
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 4 vejce
  • 3/4 hrnku moučkového cukru
  • 1/2 kostky rostlinného tuku
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 8 lžic mléka
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • trochu nastrouhané citronové kůry
  • borůvky. Drobenka: 1/3 kostky másla nebo rostlinného tuku
  • 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3/4 hrnku hrubé mouky.

Postup receptu

  1. Tuk vymícháme s poloviční dávkou cukru, postupně přidáváme žloutky a vymícháme do pěny
  2. Po lžících přidáváme mléko s polovinou mouky a strouhanou citronovou kůrou
  3. Z bílků ušleháme sníh, do něhož přidáme zbylý cukr a vyšleháme dotuha
  4. Sníh přimícháme do těsta s druhou polovinou mouky smíchanou s práškem do pečiva
  5. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech tak, aby okraje byly vyšší
  6. Na těsto nasypeme rovnoměrně borůvky, posypeme drobenkou a upečeme

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X