Bramboráčky s lečem

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 75 dkg syrových brambor
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • 3 stroužky česneku (i více)
  • pepř
  • sůl
  • 1 lžička majoránky. Lečo: 15 dkg anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 6 paprik nakrájených na nudličky
  • 4 rajčata
  • 2 vejce.

Postup receptu

  1. Nejdříve připravíme domácí lečo
  2. Rozškvaříme nakrájenou anglickou slaninu a na ní osmahneme drobně nakrájenou cibuli
  3. Přidáme papriky nakrájené na nudličky a rajčata na kostičky
  4. Ochutíme solí a pepřem a dusíme doměkka
  5. Zahustíme rozšlehanými vejci
  6. Mezitím nastrouháme brambory, přelijeme je mlékem a smícháme s moukou, vejcem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a majoránkou Z těsta usmažíme menší bramboráčky a rozetřeme na ně předem připravené domácí lečo
  7. Zakryjeme dalším bramboráčkem a podáváme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.