Bramboráková polévka

Bramboráková polévka
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1,5 l vývaru z masa
  • kostí nebo 1 kostky masoxu
  • 3 brambory
  • 1 vejce
  • hladká mouka
  • 3 stroužky česneku
  • majoránka
  • 1 cibule
  • 1 větší mrkev
  • petrželka nebo pažitka
  • sůl
  • trochu sádlo syrové“>sádla nebo oleje.

Postup receptu

  1. Do vývaru nakrájíme nebo nastrouháme mrkev a vše uvedeme do varu
  2. Mezitím v misce připravíme těstíčko jako na bramborák
  3. Brambory nastrouháme, přidáme vejce, prolisovaný česnek, vejce, sůl, majoránku a zahustíme moukou
  4. Na pánvi osmahneme na tuku cibuli nakrájenou na kolečka a rozebranou na kroužky nebo nadrobno nakrájenou
  5. Jakmile je mrkev v polévce povařená, zavařujeme pomocí lžičky do vroucí polévky připravené těstíčko
  6. Povaříme 10 minut a pak přidáme do polévky osmaženou cibuli a sekanou petrželku nebo pažitku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X