Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 5

Ingredience

  • 1.5 až 2 kg brambor
  • pepř
  • kmín
  • sůl
  • majoránka
  • 2 vejce
  • hladká mouka
  • tuk

Postup receptu

  1. Nastrouháme syrové brambory, přidáme sůl, pepř, kmín, majoránku, 2 celá vejce a hladkou mouku
  2. Vše pořádně promícháme
  3. Na pánvi rozpálíme tuk nebo sádlo a smažíme tenké placky z obou stran do zlatova

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 20 votes

No Comments

  • Jsou tam uplně stejné ingredience jen se tam přidá kysané zelí na drobno nakrájené. Zkuste je to výborné

  • Hmm to může být dobré, ale já mám zas jiný zkušenosti a to s přidáním nějakého salámku nebo slaninky. Nám to moooc chutná, kdo je masák bude určitě rád.

  • Oba nápady vypadají výborně, zkuste také naše bramboráky – vše je stejné, když ale dáte na pánev placku a roztáhnete, položte na ni plátek kuřecí šunky, na šunku nastrouhaný sýr a přidat další kousek těsto – placku uzavřít a osmahnout z druhé strany – taky mňamka =)

  • Jéé to musí být dobré, my to dělám ezase tak že děláme bramborákové kapsy plněné hermelínem a nivou.

  • Jo jo já to zkoušela zase s mletým masem je plnit a ot mě manžel málem urval ruce is talířem u druhé porce:)kdyžtak jsem písnu receptík, když bude zájem:)

  • 🙂 Na stejný způsob funguje hodit placku (z bramborákového těsta) na pánev na ní půlku hermelínu a další bramborákové těsto a je z toho hermelín v bramboráku. Jinak já do těsta dávám mimo hladké mouky 2-3 lžíce strouhanky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *