Bramboráky jsou zkrátka nepřekonatelné jídlo.
Hodí se skvěle k obědu i večeři, zasytí a navíc vás nezruinují.
Vyzkoušejte naše recepty na bramboráky s uzeným masem ve 3 různých variantách, které potěší celou rodinu.
Užijte si to!
Bramboráky s uzeným a kroupami
Syté, voňavé a chutné bramboráčky s ječnými kroupami a uzenou krkovičkou zachutnají celé vaší rodině. Máte je připravené za chvilku, nepotřebujete na ně žádné složité ingredience a ještě si pochutnáte!
Co budete potřebovat
- 5 větších brambor
- 1 šálek ječných krup
- 200 g uzené krkovičky
- 2 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- sůl, mletý pepř, majoránka dle chuti
- vepřové sádlo nebo rostlinný olej na smažení
Postup
- Kroupy uvařte do měkka, slijte a nechte vychladnout.
- Brambory očistěte a spolu s česnekem nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Do brambor přidejte vychladlé kroupy, vajíčka, mouku, sůl, pepř a majoránku.
- Uzenou krkovici nakrájejte na drobné kostičky a vše spolu dobře promíchejte.
- Na pánev přidejte vepřové sádlo nebo olej a nechte rozehřát.
- Poté ze směsi tvarujte menší placky, které smažte z obou ctran do zlatova.
- Nechte si chutnat!

Možná se vám budou hodit i naše recenze na nejlepší pánvičky Woll. Jedná se o luxusní set pánví pro různé účely, které jsou schopny dosáhnout opravdu skvělých výsledků. Kdo vyhrál v našem srovnání?
Objevte podobné tipy
Smažené placky z brambor s uzeným masem a jarní cibulkou
Zkuste do svých bramboráčků přidat kromě uzeného masa také jarní cibulku, která jim dodá zase o něco lepší chuť!
Co budete potřebovat
- 750 g brambor
- 100 g uzeného masa
- 100 g hladké mouky
- 1 vejce
- jarní cibulka
- 1 lžíce majoránky
- 200 ml mléka
- 1 stroužek česneku
- špetka soli
- mletý pepř
- vepřové sádlo nebo olej na smažení
Postup
- Brambory omyjte, oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
- Nechte je stát asi 3 minuty, aby pustili šťávu, tu slijte.
- Potom je zalijte horkým mlékem a přidejte ostatní ingredience kromě tuku a dobře promíchejte.
- Větší pánev rozehřejte a dejte na ni lžíci sádla nebo oleje.
- Jakmile se tuk rozehřeje, naberte těsto menší naběračkou a rozetřete na placku silnou asi půl centimetru.
- Smažte při nižší teplotě, aby se placky dobře propekly.
- Jakmile spodní strana zezlatne, obraťte a smažte z druhé strany.
- Dobrou chuť!

Cmunda po kaplicku
Připravte si tyto luxusní bramboráky provoněné česnekem plněné uzeným masem a kysaným zelím. Může být něco lepšího? Nezapomeňte podávat s půllitrem vychlazeného ležáku.
Co budete potřebovat
- 3 plátky uvařeného uzeného masa, každý o hmotnosti cca 140 g
- 200 g kysaného zelí
Na bramboráky:
- 680 g syrových brambor
- 80 ml plnotučného mléka, horkého
- 2 vejce
- 5 stroužků česneku
- ½ lžíce sušené majoránky
- 6 lžic hladké mouky
- 1 a ½ lžičky soli
- ¼ lžičky mletého černého pepře
- 3 lžičky sádla nebo slunečnicového či řepkového oleje na smažení
Postup
- Nejprve si připravte těsto na bramboráky.
- Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno.
- Vymačkejte přebytečnou vodu.
- Nastrouhané brambory dejte do velké mísy a zalijte horkým mlékem.
- Přidejte oloupaný a prolisovaný česnek, vejce, sůl, sušenou majoránku, mletý pepř a mouku.
- Míchejte, dokud se vše nespojí a nevytvoří se polotekuté těsto.
- V nepřilnavé pánvi o průměru asi 25 cm rozehřejte lžíci sádla nebo oleje na středně vysokém plameni.
- Naběračkou naberte bramborové těsto, nalijte do pánve a rozetřete v tenké vrstvě.
- Smažte každou stranu až do zlatohněda; smažení každé strany bramboráku trvá asi dvě minuty.
- Usmažené bramboráky přendejte na talíř vyložený papírovými utěrkami, aby odsály přebytečný tuk.
- Uchovávejte bramboráky teplé.
- Plátky uzeného ohřejte.
- Na pánvi na středně vysokém plameni rozehřejte půl lžíce sádla nebo oleje a maso z obou stran krátce opečte.
- Snižte plamen, přidejte čtyři lžíce vody a maso nechte dalších pět minut prohřívat.
- V polovině maso otočte.
- Maso dejte stranou a udržujte teplé, jako bramboráky.
- Po ohřátí masa nevylévejte žádnou tekutinu, která zůstala v pánvi!
- Kysané zelí sceďte a případně nakrájejte na kratší nudličky.
- Vložte ho do stejné pánve, ve které jste předtím ohřívali maso.
- Kysané zelí zahřívejte na středně vysokém ohni po dobu tří až pěti minut.
- Občas promíchejte.
- Podle chuti kysané zelí okořeňte.
- Pokud je příliš kyselé, přidejte lžičku cukru.
- Na talíř položte bramborák.
- Na pravou polovinu dejte ohřáté uzené maso a poklaďte kysaným zelím.
- Nakonec bramborák přiklopte.
- Užijte si to!

Máme pro vás i výborné recepty na bramboráky s cuketou, které musíte ochutnat. Jsou výborné!
A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!