Výborné recepty na smažené bramborové placky s uzeným masem 3x jinak. Inspirujte!

Bramboráky jsou zkrátka nepřekonatelné jídlo.

Hodí se skvěle k obědu i večeři, zasytí a navíc vás nezruinují.

Vyzkoušejte naše recepty na bramboráky s uzeným masem ve 3 různých variantách, které potěší celou rodinu.

Užijte si to!

Bramboráky s uzeným a kroupami

Syté, voňavé a chutné bramboráčky s ječnými kroupami a uzenou krkovičkou zachutnají celé vaší rodině. Máte je připravené za chvilku, nepotřebujete na ně žádné složité ingredience a ještě si pochutnáte!

Co budete potřebovat

  • 5 větších brambor
  • 1 šálek ječných krup
  • 200 g uzené krkovičky
  • 2 vejce
  • 4 lžíce hladké mouky
  • sůl, mletý pepř, majoránka dle chuti
  • vepřové sádlo nebo rostlinný olej na smažení

Postup

  • Kroupy uvařte do měkka, slijte a nechte vychladnout.
  • Brambory očistěte a spolu s česnekem nastrouhejte na hrubém struhadle.
  • Do brambor přidejte vychladlé kroupy, vajíčka, mouku, sůl, pepř a majoránku.
  • Uzenou krkovici nakrájejte na drobné kostičky a vše spolu dobře promíchejte.
  • Na pánev přidejte vepřové sádlo nebo olej a nechte rozehřát.
  • Poté ze směsi tvarujte menší placky, které smažte z obou ctran do zlatova.
  • Nechte si chutnat!
Bramboráčky s ječnými kroupami a uzenou krkovičkou na talíři s vedle položeným prkýnkem, na kterém jsou plátky uzeného masa a celozrnného chleba a také je zde položena sklenice s pivem.
www.recepty.aktuality.sk

Možná se vám budou hodit i naše recenze na nejlepší pánvičky Woll. Jedná se o luxusní set pánví pro různé účely, které jsou schopny dosáhnout opravdu skvělých výsledků. Kdo vyhrál v našem srovnání? 


Smažené placky z brambor s uzeným masem a jarní cibulkou

Zkuste do svých bramboráčků přidat kromě uzeného masa také jarní cibulku, která jim dodá zase o něco lepší chuť!

Co budete potřebovat

  • 750 g brambor
  • 100 g uzeného masa
  • 100 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • jarní cibulka
  • 1 lžíce majoránky
  • 200 ml mléka
  • 1 stroužek česneku
  • špetka soli
  • mletý pepř
  • vepřové sádlo nebo olej na smažení

Postup

  • Brambory omyjte, oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
  • Nechte je stát asi 3 minuty, aby pustili šťávu, tu slijte.
  • Potom je zalijte horkým mlékem a přidejte ostatní ingredience kromě tuku a dobře promíchejte.
  • Větší pánev rozehřejte a dejte na ni lžíci sádla nebo oleje.
  • Jakmile se tuk rozehřeje, naberte těsto menší naběračkou a rozetřete na placku silnou asi půl centimetru.
  • Smažte při nižší teplotě, aby se placky dobře propekly.
  • Jakmile spodní strana zezlatne, obraťte a smažte z druhé strany.
  • Dobrou chuť!
Smažené bramboráčky s uzeným a jarní cibulkou.
www.mnamky-recepty.sita.sk

Cmunda po kaplicku

Připravte si tyto luxusní bramboráky provoněné česnekem plněné uzeným masem a kysaným zelím. Může být něco lepšího? Nezapomeňte podávat s půllitrem vychlazeného ležáku.

Co budete potřebovat

  • 3 plátky uvařeného uzeného masa,  každý o hmotnosti cca 140 g
  • 200 g kysaného zelí

Na bramboráky:

  • 680 g syrových brambor
  • 80 ml plnotučného mléka, horkého
  • 2 vejce
  • 5 stroužků česneku
  • ½ lžíce sušené majoránky
  • 6 lžic hladké mouky
  • 1 a ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • 3 lžičky sádla nebo slunečnicového či řepkového oleje na smažení

Postup

  • Nejprve si připravte těsto na bramboráky.
  • Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno.
  • Vymačkejte přebytečnou vodu.
  • Nastrouhané brambory dejte do velké mísy a zalijte horkým mlékem.
  • Přidejte oloupaný a prolisovaný česnek, vejce, sůl, sušenou majoránku, mletý pepř a mouku.
  • Míchejte, dokud se vše nespojí a nevytvoří se polotekuté těsto.
  • V nepřilnavé pánvi o průměru asi 25 cm rozehřejte lžíci sádla nebo oleje na středně vysokém plameni.
  • Naběračkou naberte bramborové těsto, nalijte do pánve a rozetřete v tenké vrstvě.
  • Smažte každou stranu až do zlatohněda; smažení každé strany bramboráku trvá asi dvě minuty.
  • Usmažené bramboráky přendejte na talíř vyložený papírovými utěrkami, aby odsály přebytečný tuk.
  • Uchovávejte bramboráky teplé.
  • Plátky uzeného ohřejte.
  • Na pánvi na středně vysokém plameni rozehřejte půl lžíce sádla nebo oleje a maso z obou stran krátce opečte.
  • Snižte plamen, přidejte čtyři lžíce vody a maso nechte dalších pět minut prohřívat.
  • V polovině maso otočte.
  • Maso dejte stranou a udržujte teplé, jako bramboráky.
  • Po ohřátí masa nevylévejte žádnou tekutinu, která zůstala v pánvi!
  • Kysané zelí sceďte a případně nakrájejte na kratší nudličky.
  • Vložte ho do stejné pánve, ve které jste předtím ohřívali maso.
  • Kysané zelí zahřívejte na středně vysokém ohni po dobu tří až pěti minut.
  • Občas promíchejte.
  • Podle chuti kysané zelí okořeňte.
  • Pokud je příliš kyselé, přidejte lžičku cukru.
  • Na talíř položte bramborák.
  • Na pravou polovinu dejte ohřáté uzené maso a poklaďte kysaným zelím.
  • Nakonec bramborák přiklopte.
  • Užijte si to!
Bramborák plněný uzeným masem a kysaným zelím na talíři s vidličkou a oblohou.
www.cooklikeczechs.com

Máme pro vás i výborné recepty na bramboráky s cuketou, které musíte ochutnat. Jsou výborné!

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X