Placičky z brambor a zelí upečené v troubě. Lehké a fit recepty, které budete milovat

Ochutnali jste již recepty na bramboráky se zelím pečené v troubě?

Pokud ne, tak u nás máte jedinečnou příležitost!

Tato kombinace, je naprosto skvělá a pochutná si na ní opravdu každý.

A to včetně dětí!

Bramboráky se zelím pečené v troubě

Pochutnejte si na jedinečném receptu, který kombinuje chuť brambor a zelí v jedné lahodné placičce. Vše je zdravé a fit, díky tomu, že jsou připravené v troubě. Můžete je podávat jako předkrm nebo přílohu k dalším dietním receptům, jako jsou nízkokalorické polévky.

Co budeme potřebovat

  • 2 červené brambory (oloupané, nakrájené na kousky)
  • 200 g zeleného zelí (nakrájené)
  • 20 g čerstvé petrželky (jemně nasekané)
  • 50 g mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička sušené mleté cibule
  • 2 vejce
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře

Postup

  • Do malého hrnce přidejte brambory a podlijte vodou a začněte vařit.
  • Přiveďte je k varu a vařte do měkka asi 20 minut.
  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Dobře sceďte a rozmačkejte do hladké textury. Nechte vychladnout.
  • Odstraňte vnější listy zelí, rozkrojte je napůl a zelí odstraňte jádřince.
  • Nasekejte ho v kuchyňském mixéru.
  • Zelí dejte do velké mísy a dejte stranou.
  • Když jsou brambory uvařené, přidejte je k zelí.
  • Přidejte petrželku, mouku, prášek do pečiva, sušenou cibuli, vejce, sůl, pepř.
  • Vše dobře promíchejte.
  • Vyložte pečícím papírem.
  • Na plech umístěte asi dvě polévkové lžíce směsi na bramboráky, abyste zakryli celý plech.
  • Vložte plech do trouby a nechte péct asi 40 minut, dokud bramboráky se zelím nejsou zlatavé.
Čerstvé placičky ze zelí, mrkve a brambor s dipem ze zakysané smetany.
Zdroj: rasamalaysia.com

Pikantní bramborové placky se zelím z trouby

Pálivé bramboráky se zelím jsou křupavé zvenku a plné křehkých brambor a zelí uvnitř. Jsou fantastické jako jídlo na brunch, oběd nebo večeři – jako příloha nebo vegetariánský hlavní chod. Vegetariáni i vegani ho mohou přikusovat k nejlepším receptům s lilkem na 8 různých způsobů.

Co budeme potřebovat

  • 500 g brambor
  • ½ velké žluté cibule
  • 1 kg zelí (nakrájené na velké kousky)
  • 200 g strouhanky
  • 3 vejce
  • 2 lžíce chilli pasty
  • 1 lžička mletého česneku
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Brambory, cibuli a zelí nastrouháme.
  • Brambory oloupejte a nakrájejte na kousky, které se snadno vejdou do vašeho kuchyňského robotu.
  • Brambory a cibuli nakrájíme v kuchyňském robotu.
  • Nakrájejte zelí.
  • Nakrájené brambory a cibuli pevně vymačkejte, abyste odstranili přebytečnou tekutinu.
  • Nechte je pár minut odležet a poté je znovu vymačkejte.
  • Poté i ze zelí vymačkejte přebytečnou tekutinu.
  • Bramborovou směs smíchejte se zelím, strouhankou, vejci, chilli pastou a česnekem.
  • Bohatě dochutíme solí a pepřem.
  • Pomocí odměrky vytvarujte přibližně 16 stejně velkých placiček na plech vyložený pečícím papírem a umístěte je do předehřáté trouby.
  • Mezi nimi by mělo být alespoň několik centimetrů.
  • Pečte, dokud nejsou zlatavě hnědé, asi 40 minut.

I když je vaření radost a zábava, nepříjemné výpary už tolik ne. Zelí má svou specifickou vůni a ne vždy je příjemné když je takto provoněný celý byt. Proto je potřeba mít v kuchyni kvalitní odsavač par, který tento problém vyřeší. Jakou digestoř si vybrat zjistíte u nás na webu.

Opečené placičky z brambor, zelí s chilli dochucené cibulkou.
Zdroj: theseasonedmom.com

V troubě pečené placičky z brambor, zelí a sýra

Sýrová placička s kapustou a bramborami je křupavá, křupavá a ještě jednou křupavá! Vyžaduje pouze několik jednoduchých ingrediencí. Pokud jste rodič a snažíte se přimět své děti k tomu, aby jedly více zeleniny, tento recept na bramboráky se zelím pečené v troubě je jistě přiměje, aby se zeleninu oblíbily! Ale jestli svým dětem chcete naservírovat něco sladkého a dobrého zkuste tradiční žemlovku, slibujeme, že se po ní zapráší!

Co budeme potřebovat

  • 250 g tapiokové nebo pšeničné mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 velké vejce
  • 125 ml STUDENÉ sodovky
  • 1 velký nastrouhaný brambor
  • ¼ velkého nakrájeného zelí
  • 250 g strouhaného sýra
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Předehřejte si troubu na 180 stupňů.
  • V misce smíchejte zelí, strouhaný sýr, nastrouhaný brambor, mouku, vejce a sůl a pepř.
  • Na plech vyložený pečícím papírem vytvořte několik placiček, tak aby byly kousek od sebe.
  • Plech vložte do trouby a pečte 30 – 40 minut, dokud nejsou bramboráky zlatavé a sýr rozpuštěný.
Hora placiček ze zelí, sýra a brambor.
Zdroj: hungryhappens.net

Zelné a bramborové placičky se sázenými vejci

I recept na bramboráky se zelím pečené v troubě může vypadat jako z luxusní restaurace. Připravte si ten nás a oslňte s ním třeba při nedělním brunchy společně s dalšími recepty.

Co budeme potřebovat

  • 700 g brambor (nakrájených)
  • 200 g bílého zelí (nakrájeného najemno)
  • 50 g másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule (nakrájená nadrobno)
  • 2 stroužky česneku (jemně nasekané)
  • Jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 25 g čerstvé pažitky
  • Malý svazek čerstvé listové petrželky
  • 4 vejce
  • opečená slanina

Postup

  • Uvařte brambory v osolené vodě.
  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Na poslední chvíli přidejte zelí, poté sceďte.
  • Nechte 1-2 minuty vychladnout, poté vše přidejte do velké mísy společně s máslem a rozmačkejte mačkadlem na brambory do hladka.
  • Mezitím rozehřejte 1 polévkovou lžíci oleje na velké nepřilnavé pánvi a opékejte cibuli 7–8 minut do změknutí a na poslední minutu přidejte česnek.
  • Česnek a cibuli přidejte k bramborám s citronovou kůrou, bylinkami, solí a pepřem.
  • Po vychladnutí vytvarujte 8 placiček, které umístěte na plech s pečícím papírem.
  • Vložte do trouby a pečte. dokud bramboráky se zelím nejsou zlatavé, asi 40 minut.
  • Mezitím zahřejte velký hrnec s osolenou vodou, dokud se voda sotva vaří.
  • Vejce rozklepněte do šálku, ponořte je na hladinu vody a opatrně ho vlijte do vody.
  • Po 3–4 minutách vyjměte vejce děrovanou lžící.
  • Nechejte ho okapat na kuchyňském papíře, poté podávejte s horkými zelnými bramboráčky a křupavou slaninou.
Mistička plná hory placiček z brambor a zelí, navrchu ozdobené vejcem.
Zdroj: deliciousmagazine.co.uk

Co dělat když se bramborák rozpadá?

Pokud se během tvarování rozpadají, potřebují buď trochu více mouky nebo škrobu, aby držely pohromadě nebo jsou příliš mokré a je třeba je znovu vyždímat.

Vaše směs na bramboráky musí mít co nejméně vlhkosti. To je zásadně důležité. Příliš mokré těsto a vaše placky nebudou držet tvar, nebudou křupavé a nebudete mít ten správně hnědý zevnějšek.

Vymačkejte tekutiny, kolik můžete, klidně dvakrát. Jednou po nastrouhání brambor a jednou při formování placiček.

Dobře je vytvarujte! Nejprve pomocí rukou promíchejte všechny ingredience dohromady. Poté použijte polévkovou lžíci, abyste se ujistili, že každý bramborák má stejnou velikost. V horkém oleji se příliš tlusté bramboráky zapaří, místo toho aby byly křupavé.

Váš olej musí být vždy horký! horký! horký!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X