Cmunda bramboráky

Cmunda bramboráky
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1kg brambor
  • 200g uzeného masa
  • 150g sýra
  • hladkou mouka
  • 2 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • bramborák
  • Majoránka
  • Sůl
  • Olej na smažení nebo tuk

Postup receptu

  1. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na jemné straně struhadla
  2. Z nastrouhaných brambor vymačkáme a odstraníme vodu
  3. Do mísy k nastrouhaným bramborám přidáme 2 vejce, trochu soli, majoránku, uzené maso nakrájené na kostičky a na závěr přidáme česnek, na vrch nasypeme hladkou mouku jen tak na vrch aby nebyli vidět brambory
  4. Potom bramborové těsto pořádně rozmícháme a kápneme tam čajovou lžičku oleje aby to bylo křupavější
  5. potom si rozehřejeme pánev a dáme do ní olej
  6. Potom smažíme bramboráky do zlatova
  7. Když jsou bramboráky hotové dáme je na papírovou kuchyňskou utěrku, abychom odstranili přebytečný tuk
  8. Pak můžeme bramboráky podávat
  9. Dobrou chuť
Komentáře

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X