Bramboráky(cmunda)

Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 5

Ingredience

  • 1kg brambor
    200g uzeného masa
    150gsýra
    hladkou mouka
    2 vejce
    3stroužky česneku
    bramborák
    Majoránka
    Sůl
    Olej na smažení,nebo tuk

Postup receptu

  1. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na jemné straně struhadla
  2. Z nastrouhaných brambor vymačkáme a odstraníme vodu ale né uplně trochu tam necháme
  3. Do mýsi k nastrouhaným bramborám přidáme 2 vejce,trochu soli(ale né moc dosolit si to můžete potom),majoránku,uzené maso nakrájené na kostičkya na závěr přidáme česnek,na vrch nasypeme hladkou mouku jen tak na vrch aby nebyli vidět brambory
  4. Potom bramborové těsto pořádně rozmíháme a kápneme tam čajovou žičku oleje aby to bylo křupavější
  5. potom si rozhřejeme pánev a dáme do ní olej
  6. Potom smažíme bramboráky do zlatova
  7. Když jsou bramboráky hotové dáme je na papírovou chuchyňskou utěrku aby jsme odstranili přebytečný tuk
  8. Pak můžeme bramboráky podávat (rodině,hostům,sobě)
  9. Dobrou chuť

Komentáře

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.