Bramborová pizza

Bramborová pizza
Doba přípravy: 100 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • Na těsto: 25 dkg hladké mouky
  • 1 dkg droždí
  • špetka cukru
  • špetka soli
  • 100 ml vody
  • 1 lžíce olivového oleje
    Dohotovení: 1/2 kg brambor
  • 4 lžičky oregana
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžičiy tymiánu,2 lžičky soli
  • pepř
  • 15 dkg strouhané nivy

Postup receptu

  1. Do hrníčku nalijeme asi 2 lžíce vody, přidáme droždí, cukr a promícháme, aby se cukr rozpustil
  2. Do mouky dáme sůl, přilijeme droždí, vodu, olej a vypracujeme hladké těsto
  3. Necháme asi 40 minut kynout na teplém místě
  4. Brambory oloupeme a nakrájíme na velice tenká kolečka
  5. Těsto vyválíme a přeneseme na vymaštěný plech
  6. Potřeme olejem a brambory na něj naskládáme, posypeme kořením, osolíme a pečeme v předem vyhřáté troubě na 170°C asi 15 minut
  7. Posypeme strouhanou nivou a pečeme dalších 10 minut

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X