Doba přípravy: 100 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- Na těsto: 25 dkg hladké mouky
- 1 dkg droždí
- špetka cukru
- špetka soli
- 100 ml vody
- 1 lžíce olivového oleje
Dohotovení: 1/2 kg brambor
- 4 lžičky oregana
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžičiy tymiánu,2 lžičky soli
- pepř
- 15 dkg strouhané nivy
Postup receptu
- Do hrníčku nalijeme asi 2 lžíce vody, přidáme droždí, cukr a promícháme, aby se cukr rozpustil
- Do mouky dáme sůl, přilijeme droždí, vodu, olej a vypracujeme hladké těsto
- Necháme asi 40 minut kynout na teplém místě
- Brambory oloupeme a nakrájíme na velice tenká kolečka
- Těsto vyválíme a přeneseme na vymaštěný plech
- Potřeme olejem a brambory na něj naskládáme, posypeme kořením, osolíme a pečeme v předem vyhřáté troubě na 170°C asi 15 minut
- Posypeme strouhanou nivou a pečeme dalších 10 minut