Bramborová polévka s uzeným masem

Bramborová polévka s uzeným masem
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 25 dkg brambor
  • 0,25 l mléka
  • 3 dkg másla
  • 10 dkg uzeného masa
  • 1 vejce
  • petrželka.

Postup receptu

  1. Uzené maso dáme vařit do 0,5 l vody, po uvaření nakrájíme na kostičky a vývar udržujeme teplý
  2. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, pak je scedíme, vývar odložíme, prolisujeme, přidáme máslo a horké mléko a vymícháme kaši
  3. Zalijeme masovým vývarem a vývarem z brambor na cca 1 l polévky, přidáme nakrájené uzené maso a chvilku povaříme
  4. Mezitím si nakrájíme vařená vejce na kolečka nebo kostičky a nasekáme zelenou petrželku
  5. Obojím zdobíme polévku na talíři
Komentáře
  1. Do klasické uzené polévky dávám vždycky majoránku. bez té jis to nedovedu představit.

  2. ježiši bez majorányk a petrželky si uzenou polívku ani nechci představit to tam patří to koření.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X