Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 25 dkg brambor
- 0,25 l mléka
- 3 dkg másla
- 10 dkg uzeného masa
- 1 vejce
- petrželka.
Postup receptu
- Uzené maso dáme vařit do 0,5 l vody, po uvaření nakrájíme na kostičky a vývar udržujeme teplý
- Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, pak je scedíme, vývar odložíme, prolisujeme, přidáme máslo a horké mléko a vymícháme kaši
- Zalijeme masovým vývarem a vývarem z brambor na cca 1 l polévky, přidáme nakrájené uzené maso a chvilku povaříme
- Mezitím si nakrájíme vařená vejce na kolečka nebo kostičky a nasekáme zelenou petrželku
- Obojím zdobíme polévku na talíři
Do klasické uzené polévky dávám vždycky majoránku. bez té jis to nedovedu představit.
ježiši bez majorányk a petrželky si uzenou polívku ani nechci představit to tam patří to koření.