Bramborový chléb

Bramborový chléb
Doba přípravy: 100 minut Obtížnost: 1 z 3 Počet porcí: 10
Ingredience
  • na 2 šišky – 1 kg hladké mouky
  • 3 ks vařených nastrouhaných brambor
  • 3 lžičky kmínu
  • 3 lžičky octa
  • 4,5 dl vlažné vody
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce soli
  • 6 dkg droždí.

Postup receptu

  1. Droždí posypeme lžičkou cukru, zalijeme trochou teplé vody a posypeme lžící mouky
  2. Necháme vzejít kvásek a připravujeme těsto
  3. Do mouky přidáme sůl, kmín, ocet, kvásek a vlažnou vodu
  4. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi hodinu kynout
  5. Pak vytvarujeme šišku nebo bochník a posypeme kmínem
  6. Uložíme na plech na hladkou moukou podsypané tvary chleba
  7. Necháme znovu asi 20 minut kynout
  8. Potom potřeme vodou a pečeme 15 minut prudce a 40 minut mírně
  9. Po upečení znovu potřeme vodou
Komentáře
  1. Presne tento recept mam od mojej mamy a ona od svojej,tisickrat vyskusany,najlepsi chlieb.Peciem ho casto./ Z raznej muky je este lepsi/.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X