Jednoduchý bramborový guláš doplněný o fazole

Jednoduchý bramborový guláš doplněný o fazole
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 dkg brambor
  • 20 dkg uzeniny (klobásy, párky, salám)
  • 3 zelené papriky
  • 1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
  • 2 cibule
  • sůl
  • mletý pepř
  • drcený kmín
  • mletá sladká paprika
  • mletá pálivá paprika (nebo chilli)
  • majoránka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • olej
  • vývar nebo voda
  • 3 stroužky česneku

Postup receptu

  1. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme jíšku
  2. V hrnci v troše oleje rozpustíme mletou papriku, zalijeme studenou vodou a vmícháme horkou jíšku
  3. Pak přidáme na kostičky pokrájené brambory a uzeninu, na proužky nakrájené papriky, osolíme, opepříme a přisypeme trochu drceného kmínu
  4. Mírným varem vaříme do změknutí brambor, občas promícháme
  5. Pak vložíme scezené fazole a povaříme ještě asi 5 minut
  6. Guláš dochutíme podle potřeby solí a přidáme prolisovaný česnek a rozemnutou majoránku
  7. Podáváme s pečivem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X