Bramborový guláš se zelím

Bramborový guláš se zelím
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3 Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg brambor
  • 30 dkg klobás
  • 2 cibule
  • 50 dkg hlávkového zelí (bílé nebo červené)
  • 1-2 lžíce sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 6 lžic kečupu
  • mletá paprika
  • sůl
  • kmín.

Postup receptu

  1. Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli a vmícháme mletou papriku, sůl a kmín
  2. Zalijeme vodou nebo pivem a přidáme na kostičky nakrájené brambory, na kolečka nakrájené dvě třetiny klobás a na nudličky nakrájené zelí
  3. Vaříme téměř doměkka, zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a mouku provaříme
  4. Dochutíme kečupem a podle potřeby kořením
  5. Zbývající třetinu klobás nakrájíme na nudličky, osmažíme na sádle a při podávání guláš posypeme
  6. Podáváme s chlebem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X