Bramborový nákyp s mletým masem

Bramborový nákyp s mletým masem
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 80 dkg brambor
  • 50 dkg mletého masa
  • 1 lžíce tuku
  • sůl
  • pepř
  • špetka ostřejšího koření
  • 2 vejce
  • 3 cibule
  • mléko
  • 2 lžíce másla.

Postup receptu

  1. Na tuku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a opečeme na ní mleté maso
  2. Okořeníme podle chuti (i ostřejším kořením)
  3. Brambory oloupeme, uvaříme a z horkých brambor vymícháme s trochou horkého mléka bramborovou kaši
  4. Pak do kaše přidáme vejce, máslo, dosolíme a promícháme
  5. Do tukem vymazaného pekáčku rozetřeme polovinu bramborové kaše, na ni dáme opečené a ochucené mleté maso a na něj zbylou kaši
  6. V troubě cca 30 minut zapékáme
  7. Příloha: zeleninový salát
  8. Poznámka: výpek z masa můžeme zaprášit lžičkou mouky, podlít vývarem a připravit spolu s libovolným kořením (nebo kečupem, hořčicí) omáčku, kterou pak nákyp při podávání podlijeme
Komentáře
  1. Samozřejmě, že správně je 80 dkg. Jednalo se o překlep a už je to opraveno. Děkuji za upozornění.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X