Ingredience
- 1,5 kg brambor
- sůl
- pepř
- 4 vařená vejce
- 15 dkg hříbků sterilovaných v octě
- 1 jablko
- 1 vařená mrkev
- 2 střední cibule. Majonéza: 1 majonéza
- 1 malý bílý jogurt
- sůl
- cukr (nemusí být)
- 1 lžička hořčice
- citronová šťáva.
Postup receptu
- Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, necháme vychladnout a oloupeme
- nakrájíme je do mísy na plátky, osolíme a opepříme
- Z hříbků slijeme nálev a podle potřeby je nakrájíme na menší kousky
- Přidáme je k bramborám společně s na kostičky nakrájenými vařenými vejci, nadrobno nakrájenými cibulemi a najemno pokrájeným jablkem a mrkví
- Majolku smícháme s jogurtem a dochutíme solí, citronovou šťávou a hořčicí a lehce vmícháme do salátu