Recept: Brambory dušené ve vlastní šťávě

Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 kg brambor
  • 20 g tuku
  • 50 g tuku nejlépe sádlo syrové“>sádla
  • 250 g salámu nebo uzeného masa
  • zelená petržel nebo pažitka
  • aso 10 g soli.

Postup receptu

  1. Oškrábané brambory nakrájíme na kolečka
  2. Vrstvu vložíme do vymaštěného rendlíku, posypeme ji sekaným masem, poklademe kousky tuku a zasypeme rozsekanou pažitkou
  3. Takto pokračujeme, až nahoru přijdou brambory pokropené tukem
  4. Nádobu zakryjeme dobře přikéhající poklicí a brambory dusíme na mírném ohni do měkka

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 20 votes

No Comments

  • Já dělám něco podobného a dávám tam ještě porek na kolečka a můžu Vám říct, že to máme kolikrát i místo oběda nebo večeře je to výborné a lehce stravitelné a maso nemusí být každý den ne:)))))

  • Mě tam chcybí maso jsme masáci, takže jsme to zkusila s uzeným a nebo ještě se slaninkou a je to taky dobré manm.

  • Dortíky jsou u nás oblíbené a nejraději máme politý čokoládou a posypaný kokosem.
    Je lehký, neni tak sladký a tučný jako klasické dorty:)

  • Tvarohové buchty halvně milují naše děti a to jsou už dospělé a naši vnuci, ale receptů na tuto pochotku neni nikdy dost:)

  • Tvarohovou buchtu vždycky doladím nějakým ovocem, třeba meruňky, broskve a nebo jahůdky ty ten tvarohový dezert hezky zvláční a eni tak moc suchý.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *