Recept: Brambory plněné masem

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 8 ? 10 větších brambor
  • 100 g tuku
  • 20 g mouky
  • 1 /4 dl mléka
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • 200 g na kostky nakrájeného masa např: kuřecí
  • mleté maso
  • uzenina
  • 30 g sýra
  • zelená petržel

Postup receptu

  1. Brambory upečeme v troubě, tence podélce seřízneme vršek, a když prochladnou, vydlabeme vnitřek
  2. Vnitřek rozmačkáme, osolíme, opepříme přidáme sekané nebo mleté maso a prospojení trochu bešamelové omáčky(ze 20 g tuku, a 20 g mouky jišku, zalitou mlékem) a osma6enou cibulku
  3. Brambory vrchovatě naplníme touto směsí, složíme je na ohnivzdornou misku, pokapeme tukem, posypeme sýrem, zelenou petrželkou a necháme zapéci
  4. Můžeme je podávát se zeleninovým salátem

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 16 votes

No Comments

  • Vůbec jsem nečekla, že se mě ty brambory až tak povedou:). Není to nic těžkého a složitého, do toho se já ani nepouštím. Chuťově jsme celá rodinka moc spokojeni a ne jednou je budeme určitě opakovat. Já jsem tam jen přidala trošku víc česneku máme to všichni moooc rádi.

  • Já to nakonec jedka někde v restauraci a hrozně mě rto chutnalo a teď jsem to náhodou našl ana vaších receptech:)A donutila se to vyzkoušet a je to oprvdu dobré a to moc nevařím neumímt o:)

  • Z lilku děláme nejraději plněné masem mletým a k tomu zeleninkvý salátek 🙂 Jen je škoda, že ho nedokáži tady u nás v těchto klimatických podmínkách vypěstovat:)Musíme ho kupovat.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *