Bratislavská roštěná

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 hovězí roštěnky
  • sůl
  • 1 cibule
  • sádlo
  • 2 lžíce hladké mouky,2 lžíce kečupu. 2 dl smetany
  • 1 vařená mrkev
  • kousek vařeného celeru
  • 2 lžíce sterilovaného hrášku
  • 2 sterilované okurky.

Postup receptu

  1. Roštěnky naklepeme, po obvodu lehce nařízneme a osolíme po obou stranách
  2. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme na ni roštěnky a prudce je po obou stranách opečeme
  3. Pak je podlijeme trochou vývaru nebo vody a dusíme doměkka
  4. Během dušení je podle potřeby podléváme horkým vývarem nebo vodou a občas je i obrátíme
  5. Měkké roštěnky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme hladkou moukou, kterou necháme osmažit a pak zalijeme vývarem nebo vodou
  6. Omáčku rozšleháme metličkou, přidáme kečup a provaříme
  7. Provařenou omáčku zjemníme smetanou, přidáme na kostičky nakrájenou vařenou mrkev a celer, nakrájené sterilované okurky a okapaný sterilovaný hrášek
  8. Omáčku dochutíme, roštěnky vložíme zpět a vše krátce podusíme
  9. Příloha: brambory, dušená rýže, jemné noky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.