Brněnské kuřecí řízky

Brněnské kuřecí řízky
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 kuřecí řízky
  • 1 lžíce másla
  • 5 dkg šunky
  • 2 lžíce hrášku
  • 3 vejce
  • sůl
  • hladká mouka
  • strouhanka.

Postup receptu

  1. Nejdříve připravíme náplň: na lžíci másla opečeme nadrobno nakrájenou šunku, přidáme hrášek a zalijeme rozšlehanými osolenými vejci, která necháme ztuhnout
  2. Řízky lehce naklepeme a slabě poprášíme moukou
  3. Navršíme na ně náplň, v polovině je přehneme, sepneme kovovou jehlicí nebo párátky, obalíme je ve vejcích rozšlehaných se 2 lžícemi mléka a strouhance a usmažíme ve vyšší vrstvě horkého oleje
  4. Příloha: bramborová kaše, kompot

K přípravě pokrmu se může hodit pánvička z titanu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X