BROKOLICE s kuřecími prsíčky se sýrovou omáčkou

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 350 g brokolice Mochov
    10 lžic olivového oleje
    2 stroužky drceného česneku
    1 lžíce bazalky
    10 cl suchého bílého vína
    sůl
  • mletý pepř – podle chuti
    400g kuřecí prsa
    4 lžic olivového oleje
    2 lžíce koření na kuře
    omáčka:
    2 lžíce másla
    4 lžíce hladké mouky
    1 kostka zeleninového bujónu
    200 g sýr Gouda
    25 cl smetany 12%
    sůl
  • pepř

Postup receptu

  1. Omáčka: V malém hrnci si připravíme světlou máslovou jíšku, zeleninový bujón a vše necháme asi 15 minut pomalu provařit
  2. Přidáme smetanu, nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme a za stálého míchání na mírném ohni vaříme, až se sýr rozpustí
  3. V hrnci nebo v hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme česnek a mírně orestujeme
  4. Dále přidáme brokolici a přehazujeme, až jsou růžičky brokolice pokryté olejem
  5. Následně osolíme, opepříme a dusíme zhruba 5 minut
  6. Růžičky vyndáme drátěnou naběračkou do připravené mísy
  7. Do pánve přilijeme víno, přidáme bylinky, krátce povaříme a přelijeme brokolici
  8. Kuřecí prsa naporcujeme na plátky, promícháme s olejem a kořením
  9. Na pánvi rozpálíme olivový olej, rychle orestujeme kuřecí maso, které vyjmeme do připravené misky
  10. Do pánve přidáme 2 lžičky vývaru, provaříme a nalijeme na kuřecí maso
  11. Servis:
    Na předehřátý talíř dáme připravenou brokolici, plátky kuřecích prsíček a přílohu podle své chuti
  12. Doporučená příloha:
    Jako osvědčená příloha se hodí vařený brambor, ale nebojte se připravit si třeba gnocchi nebo nakrájet italskou ciabbatu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.