Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 celá brokolice
- 1 cibule
- česnek
- 1 mrkev
- 1 vejce
- 1 petržel
- 2 brambory
- kari
- sůl
- pepř
- polévkové koření
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- celerová nať
- muškátový oříšek
- petrželka
Postup receptu
- Na zesklovatělou cibulku dáme nakrájenou brokolici (celou, nejen hlavičky), zalijeme vodou, přidáme koření a česnek nakrájený na plátky
- Přidáme na menší kousky pokrájené brambory, petržel a mrkev
- Nakonec, těsně před tím, než je zelenina úplně měkká, nadrobno nakrájenou nať celeru a vejce
- Vše rozmixujeme, vznikne hustý zeleninový krém, bez mouky i bez smetany
Polévku brokolicovou jsem s kari nikdy nedělala, ale dovedu si představit, že je chuťově velmi zajímavá. Dělala jsem shodou okolností dnes polévku z brambor s kari a ta chuť tam bude velmi podobná díky kari koření. Víc tam vynikne brokolicová chuť. Ale vyčítám autorovi, že nepíše kolik toho kari dát, neboť u nás to není až na určitá specifická jídla běžné koření a mnoho kuchařek, zejména mladých mohou mít s množstvím kari potíže. Ze zkušenosti s bramborovou polévkou uvádím, že může být na 1 1/2 litru polévky 1 vrchovatá lžička (čajová) kari.
Kdo bude chtít recept na bramboračku s kari, napiště mi na email. Je totiž vynikající a velmi slavnostní. Také laciná a bez mouky. Zdravím. Taťjana
Já miluji Kari dneska dělám brokolicovou polévku a dávám do ní dost Kari .jedna lžička je rozhodně málo.Musíte podle Vaší chuti.
Je to jak říkáte. 🙂 Ať vám chutná!