Broskvová roláda

Broskvová roláda
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 5 vajec M
  • 10 dkg polohrubé mouky
  • 5 dkg solamylu
  • 12 dkg moučkového cukru
  • 4 lžíce horké vody

Náplň

  • 1 tvaroh
  • 1 vanilkový cukr
  • moučkový cukr podle chuti
  • 1 smetana ke šlehání ušlehaná se ztužovačem šlehačky
  • 8 broskví nebo nektarinek.

Postup receptu

  1. Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem a vodou, postupně vmícháme mouku se solamylem
  2. Těsto vlijeme na plech vyložený tukem potřeným pečícím papírem a rozetřeme je na stejnoměrnou vrstvu
  3. V předehřáté troubě pečeme 12-15 minut
  4. Po upečení těsto svineme a necháme vychladnout
  5. Před plněním si připravíme náplň z ušlehaného tvarohu s cukrem, do kterého vmícháme šlehačku ušlehanou se ztužovačem, broskve spaříme a oloupeme
  6. Vychladlou roládu rozvineme, potřeme náplní (část si odložíme na potření povrchu) a poklademe půlkami broskví
  7. Roládu svineme, povrch potřeme zbytkem náplně a dozdobíme
  8. V chladničce necháme ztuhnout

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X