5 šťavnatých receptů na buchty z broskví, které si zamilujete. Vyzkoušejte je všechny!

Sezóna broskví je tady a vy nevíte, jak s těmito čerstvými šťavnatými plody naložit?

Už nemusíte hledat!

Inspirujte se našimi lahodnými recepty na broskvové buchty 5x jinak.

Ochutnejte koláč s drobenkou, bábovku s citronovou polevou či teplý chlebíček se zmrzlinou.

Budete se olizovat!

Medová buchta s čerstvými broskvemi

Tento moučník z čerstsvých broskví se perfektně hodí jako lahodná letní svačinka, dezert, ale i jako snídaně. Navíc není přeslazený a tak zachutná i těm, co sladké buchty nemají zrovna dvakrát v lásce.

Ingredience

  • 1 a 1/4 šálků hladké mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 šálku rozpuštěného másla
  • 1/2 šálku plnotučného mléka
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 velké vejce
  • 2 lžičky vanilky
  • 1 broskev, nakrájená na kostky
  • 1 broskev, nakrájená na tenké plátky

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  2. Do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
  3. V samostatné míse smíchejte rozpuštěné máslo, mléko, med, 2 lžíce třtinového cukru, vejce a vanilku.
  4. Vmíchejte mokré přísady do suchých, dokud se jen nespojí, a vmíchejte broskve.
  5. Nalijte těsto do vymazané a pečícím papírem vyložené čtvercové nebo 23 cm kulaté formy a poklaďte na něj tenké plátky broskví a posypte zbývající lžící třtinového cukru.
  6. Pečte 25 minut nebo dokud špejle vložená do středu nevyjde čistá.
Broskvové řezy servírované na tácu s čerstvými broskvemi.
www.weelicious.com

Broskvový chlebíček s vanilkovou polevou

Tento chlebíček s broskvemi je nejlepší teplý s kopečkem zmrzliny, ale chybu neuděláte ani se studeným. Perfektně se tak hodí třeba na letní piknik.

Ingredience

Na chlebíček:

  • 1 a 1/2 šálků hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2/3 hrnku másla
  • 3/4 šálku cukru
  • 2 vejce
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2/3 hrnku mléka
  • 2 malé neloupané broskve, nakrájené na relativně malé kousky

Na vanilkovou polevu:

  • 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1/4 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžička mléka

Postup                                       

  1. Chlebíčkovou formu o velikosti 23 x 13 cm vymažte tukem a vyložte pečícím papírem.
  2. Předehřejte troubu na 175 stupňů C.
  3. Mouku a prášek do pečiva prosejte a dejte stranou.
  4. Máslo a cukr velmi dobře vyšlehejte.
  5. Vmíchejte vanilkový extrakt.
  6. Po jednom zašlehejte vejce a po každém přidání dobře prošlehejte.
  7. Přímíchejte směs mouky a prášku do pečiva střídavě s mlékem.
  8. Při přidávání mokrých a suchých surovin vždy začínejte a končete u suchých surovin.
  9. Obecně je dobré přidávat suché přísady ve 3 porcích a mléko ve dvou dávkách.
  10. Jemně ručně vmíchejte nasekané broskve pomocí gumové stěrky.
  11. Těsto rovnoměrně rozetřete do připravené formy a pečte asi hodinu až hodinu a 15 minut.
  12. Vložte do chlebíčku párátko a tím se ujistěte, že je hotový.
  13. Pokud vám bude chlebíček příliš hnědnout, snižte na poslední dobu pečení teplotu.
  14. Chlebíček nechte vychladnout ve formě po dobu 15 minut, než jej vyjmete na mřížku, aby zcela vychladl.
  15. Pokud podáváte chlebíček teplý, můžete na něj přidat polevu, když byl asi 30-40 minut po vytažení z trouby.
  16. Připravte si polevu.
  17. Jednoduše smíchejte všechny přísady na polevu do hladka.
  18. V případě potřeby přidejte do polevy ještě pár kapek mléka pro rozředění nebo přidejte čajovou lžičku nebo dvě moučkového cukru, aby měla poleva správnou, tekutou konzistenci.
  19. Nalijte polevu rovnoměrně na povrch chlebíčku.
  20. Dobrou chuť!
Chlebíček z broskví zalitý vanilkovou polevou.
www.rockrecipes.com

Inspirujte se našimi tipy, jak si zavařit broskve a vychutnat si je tak po celý rok!


Buchta s broskvemi a skořicí

Tato buchta je perfektně dochucená skořicí, vanilkou a je navršena velkými klínky čerstvých broskví. Když přidáte šlehačku, bude to už jen třešnička na dortu.

Ingredience

  • ½ šálku změklého másla
  • ⅔ šálku krystalového cukru
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička vanilky
  • kůra z 1 citronu
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • ¼ lžičky soli
  • ½ čajové lžičky skořice
  • 3 zralé broskve (nakrájené na klínky, není třeba loupat)
  • ¼ šálku broskvové nebo meruňkové marmelády (volitelně)

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 175 ° C.
  2. Vymažte a moukou vysypte 23 cm kulatou formu.
  3. Uřízněte kruh pečícího papíru, který odpovídá dnu formy, a vložte do formy.
  4. V míse elektrického mixéru rozšlehejte půl šálku změklého másla.
  5. Vmíchejte ⅔ šálku cukru a poté přidávejte po 1 vejci, šlehejte, dokud se vše důkladně nespojí.
  6. Vmíchejte vanilku a citronovou kůru.
  7. Přidejte 1 šálek mouky, 1 lžičku prášku do pečiva, ¼ lžičky soli a ½ lžičky skořice.
  8. Míchejte na nízké rychlosti, dokud nezískáte hladké a husté těsto.
  9. Těsto rovnoměrně rozetřete do připravené formy – bude to docela tenká vrstva, ale bude kynout!
  10. Broskvové klíny naaranžujte na buchtu a lehce je zatlačte do těsta.
  11. Pečte 45–50 minut, nebo dokud párátko vložené do středu buchty nevyjde čisté.
  12. Vyjměte z trouby a nechte mírně vychladnout.
  13. V případě potřeby potřete buchtu ¼ šálkem broskvové nebo meruňkové marmelády (nejprve ji zahřejte v mikrovlnné troubě po dobu 20-30 sekund).
  14. Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě – buď samotné, nebo se šlehačkou a dalšími čerstvými broskvemi!
Broskvový koláč s vedle položeným košíkem plným čerstvých broskví.
www.thewoksoflife.com

Broskvová bábovka s citronovou polevou

Když zkombinujete perfektní chuť broskví s máslovou, hutnou a zároveň vláčnou chutí bábovky, vyjde vám delikátní výsledek. Sametově jemnou strukturu bábovce přidává krémový sýr, který z ní dělá naprostou lahůdku. A co teprve citronová poleva!

Ingredience

Na bábovku:

  • 6 – 8 čerstvých zralých broskví
  • 3 hrnky dortové mouky
  • 1 a 1/4 čajové lžičky jemné mořské soli
  • 4 velká vejce, plus 2 žloutky
  • 1/4 šálku mléka
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 šálku másla pokojové teploty (plus navíc na vymazání formy)
  • 170 g krémového sýra pokojové teploty
  • 3 šálky krystalového cukru
  • kůra z 1 citronu

Na polevu:

  • 2 lžíce krémového sýra pokojové teploty
  • 2 lžíce másla pokojové teploty
  • 1 a 1/4 šálku moučkového cukru
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 1/4 čajové lžičky vanilkového extraktu

Postup                                       

  1. Broskve oloupejte, nakrájejte na kostky a dejte stranou.
  2. Umístěte rošt doprostřed trouby a předehřejte troubu na 150 ° C.
  3. Vymažte formu na bábovku máslem a vysypte moukou.
  4. Přebytečnou mouku vyklepejte a odložte formu stranou, dokud nebude připravena k použití.
  5. Ve středně velké míse smíchejte mouku a sůl a dejte stranou.
  6. Rozšlehejte vejce, žloutky, mléko a vanilkový extrakt.
  7. Dejte stranou.
  8. Přidejte máslo a krémový sýr do misky stolního mixéru vybaveného lopatkovým nástavcem.
  9. Pokud nemáte stolní mixér, použijte ruční mixér.
  10. Míchejte na středně vysoké rychlosti, dokud se vše dobře nespojí, asi 1 minutu.
  11. Postupně přidávejte cukr a míchejte ještě asi 3–4 minuty, dokud se směs nezdá být lehká a nadýchaná.
  12. Snižte rychlost na minimum a pomalu vmíchejte směs mléka a vajec.
  13. Seškrábněte strany mísy a ještě jednou promíchejte.
  14. Přidejte suché přísady ve 3 dávkách, míchejte na nízké rychlosti.
  15. Seškrábněte strany mísy a ještě jednou promíchejte.
  16. Přidejte na kostičky nakrájené broskve a citronovou kůru a míchejte, dokud nejsou broskve rovnoměrně zamíchány v těstě.
  17. Dejte těsto do formy a pečte 40 minut.
  18. Otočte formu a pokračujte v pečení dalších 45 minut.
  19. Bábovku přendejte na rošt a nechte 15 minut tuhnout.
  20. Vyjměte bábovku z formy a nechte ji asi 2 hodiny úplně vychladnout.
  21. Připravte si polevu.
  22. Dejte máslo a krémový sýr do středně velké mísy.
  23. Míchejte na středně vysoké rychlosti, dokud se vše nespojí.
  24. Poté přidejte moučkový cukr, citronovou šťávu a vanilku a míchejte, dokud nevznikne poleva.
  25. Vršek bábovky bohatě pokapejte polevou a nechte ještě 1–2 hodiny tuhnout.
  26. Nakrájejte a podávejte!
Bábovka z broskví zalitá citronovou polevou na skleněném talíři.
www.theanthonykitchen.com

Drobenkový koláč s broskvemi

Chutný máslový koláč s čerstvými broskvemi a jemnou skořicovou drobenkou, završený sladkou vanilkovou polevou, je naprosto luxusní dezert, který si zamiluje celá vaše rodina!

Ingredience

Na drobenku:

  • 1 a ¼ šálku hladké mouky
  • 1/3 šálku třtinového cukru
  • 1/3 šálku krystalového cukru
  • 1 a 1/4 lžičky mleté ​​skořice
  • 1/4 lžičky sušeného zázvoru
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/8 lžičky soli
  • 1/2 šálku rozpuštěného másla

Na koláč:

  • 1 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 500 g broskví pokojové teploty, oloupaných, vypeckovaných a nakrájených na plátky (asi 3 střední broskve, každá nakrájená na 10 plátků)
  • 3/4 šálku krystalového cukru
  • 1/2 šálku změkčeného másla
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/3 šálku zakysané smetany
  • 1/3 šálku podmáslí

Na vanilkovou polevu:

  • 1/2 šálku moučkového cukru
  • 1 polévková lžíce mléka
  • 1/4 lžičky vanilky

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  2. Postříkejte 23 cm dortovou formu nepřilnavým sprejem na vaření.
  3. Připravte si drobenku.
  4. V míse smíchejte dohromady mouku, třtinový cukr, krystalový cukr, skořici, zázvor, muškátový oříšek a sůl (všechny hrudky třtinového cukru rozdrťte prsty).
  5. Přilijte rozpuštěné máslo a pomocí gumové špachtle vytvořte drobenku.
  6. Dejte stranou.
  7. V samostatné misce míchejte mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl po dobu 20 sekund, dejte stranou a oloupejte a nakrájejte broskve, pokud jste to ještě neudělali.
  8. V míse elektrického stolního mixéru vybaveného lopatkovým nástavcem vyšlehejte máslo a krystalový cukr tak, aby byla směs světlá a krásně nadýchaná.
  9. Přimíchejte 1 vejce a poté vanilku s druhým vejcem.
  10. Přidejte 1/3 moučné směsi do směsi máslo/vejce a míchejte jen tak dlouho, dokud se nespojí, poté přilijte podmáslí a míchejte tak dlouho, dokud se vše nespojí.
  11. Vmíchejte další 1/3 moučné směsi a míchejte jen do spojení, poté vmíchejte zakysanou smetanu.
  12. Dokončete přimícháním poslední 1/3 směsi mouky a míchejte, dokud se téměř nespojí, poté vyjměte z mixéru mixku, seškrábejte strany a dno a promíchejte, aby se vše spojilo.
  13. Nalijte těsto do připravené formy.
  14. Rovnoměrně posypte broskvemi a poté rovnoměrně posypte drobenkovou směsí.
  15. Pečte v předehřáté troubě, dokud není střed koláče hotový, asi 50 – 55 minut.
  16. Nechte vychladnout na mřížce a poté podle potřeby pokapejte polevou.
  17. Polevu si připravíte následovně: V míse smíchejte moučkový cukr, mléko a vanilku.
  18. Přidejte více mléka na ředění podle potřeby nebo více moučkového cukru, abyste v případě potřeby zahustili.
  19. Dobrou chuť!
Kus koláče z čerstvých broskví se skořicovou drobenkou a vanilkovou polevou servírovaný na talířku s vidličkou.
www.cookingclassy.com

Vyzkoušejte i naše další recepty na koláče z broskví, po kterých se budete olizovat!

A jaká buchta chutnala nejvíce vám? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X