Broskvové řezy s jogurtem. ❤️ Budete potřebovat: 25 dkg polohrubé mouky, 20 dkg moučkového cukru, 5 lžic oleje, 5 vajec, 5 lžic teplé vody, 1 lžíce strouhané čokolády na vaření, 1/2 prášku do pečiva. Jogurtový krém: 1 šlehačka, 1 dortové želé čiré, 1 velký bílý jogurt, 2 lžíce citronové šťávy, 10 dkg moučkového cukru..
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 25 dkg polohrubé mouky
- 20 dkg moučkového cukru
- 5 lžic oleje
- 5 vajec
- 5 lžic teplé vody
- 1 lžíce strouhané čokolády na vaření
- 1/2 prášku do pečiva. Jogurtový krém: 1 šlehačka
- 1 dortové želé čiré
- 1 velký bílý jogurt
- 2 lžíce citronové šťávy
- 10 dkg moučkového cukru.
Postup receptu
- Do pěny ušleháme vejce, cukr, olej a vodu
- Vmícháme mouku prosetou s práškem do pečiva a nastrouhanou čokoládu
- Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme
- Na těsto naskládáme okapané broskve a zalijeme jogurtovým krémem
- Na krém ušleháme šlehačku, vmícháme do ní jogurt, citronovou šťávu, cukr a nakonec dortové želé připravené podle návodu (nebo želatinu)
- Moučník necháme v chladu ztuhnout, pak nakrájíme na řezy