Broskvové řezy s jogurtem

Broskvové řezy s jogurtem
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 25 dkg polohrubé mouky
  • 20 dkg moučkového cukru
  • 5 lžic oleje
  • 5 vajec
  • 5 lžic teplé vody
  • 1 lžíce strouhané čokolády na vaření
  • 1/2 prášku do pečiva. Jogurtový krém: 1 šlehačka
  • 1 dortové želé čiré
  • 1 velký bílý jogurt
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 10 dkg moučkového cukru.

Postup receptu

  1. Do pěny ušleháme vejce, cukr, olej a vodu
  2. Vmícháme mouku prosetou s práškem do pečiva a nastrouhanou čokoládu
  3. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme
  4. Na těsto naskládáme okapané broskve a zalijeme jogurtovým krémem
  5. Na krém ušleháme šlehačku, vmícháme do ní jogurt, citronovou šťávu, cukr a nakonec dortové želé připravené podle návodu (nebo želatinu)
  6. Moučník necháme v chladu ztuhnout, pak nakrájíme na řezy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X