V neděli se nic nedělá a hlavně se nevstává brzy!
Vyspěte se do krásy, a poté si vychutnejte některý z těchto receptů na brunch!
Recepty jsou jednoduché na přípravu a neskutečně dobré.
Jsou tak dobré, že na chvíli zapomenete, že v pondělí musíte zase do práce.
Domácí granola
Co budeme potřebovat
- 560 g plechovka liči v konzervě (scezené)
- 200 ml šťávy z liči nálevu
- 4 švestky (nakrájené)
- Lžička vanilkového extraktu
- 30 g třtinového cukru
- 125 g čerstvých malin
- 300 g ovesných vloček
- Lžička mleté skořice
- 60 g másla
Postup
- Předehřejeme si troubu na 160 stupňů
- Liči nakrájíme na půlky
- Dáme je na na pánev spolu s nálevem, švestkami, vanilkovým extraktem, máslem a lžící třtinového cukru
- Zamícháme a směs přivedeme k varu
- Pánev přikryjeme a na středně vysokou teplotu dusíme asi 3 minuty
- Sundáme z tepla a vmícháme vločky, skořici a zbytek cukru
- Směs vysypeme a rozložíme rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem
- Vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut, dokud granola nezezlátne
- V polovině pečení směs promícháme
- Granolu vyndáme z trouby a necháme jí zcela vychladnout
- Podáváme s čerstvými malinami, jogurtem nebo mlékem

Klasické francouzské mandlové croissanty
Každý klasický brunch ve francouzském stylu musí zahrnovat croissant. Podávejte je s marmeládou, možná i s trochou sýra, pokud toužíte po slané verzi. Ale pro skutečně sladký zážitek je nejlepší ho naplnit kvalitním mandlovým máslem, nebo krémem. Tento recept na mandlový croissant je klasickou verzí snídaňového pečiva s úžasnou náplní a opaženými mandlemi navrchu!
Co budeme potřebovat
- 4 lžičky sušeného droždí
- 60 ml vlažné vody
- 420 g hladké mouky
- 60 ml mléka
- 40 g cukru krystal
- 3 lžíce rozpuštěného másla (vychladlého)
- 2 lžičky soli
- 120 g másla (změklého)
- 60 g oříškového másla (nebo jiné sladké pomazánky)
- Vejce
- 2 lžíce mléka
- 40 g nakrájených mandlí
- 2 lžíce moučkového cukru
Postup
- Droždí smícháme s teplou vodou a necháme odpočívat po dobu 5 minut
- Do rozpuštěného droždí a vody přidáme chlebovou mouku, mléko, cukr, rozpuštěné máslo a sůl
- Začneme míchat těsto, mícháme asi 2 minuty
- Pokud je těsto příliš lepivé, přidáme lžíci mouky navíc, dokud nebude těsto dostatečně pevné, aby drželo tvar
- Z těsta vytvarujeme kouli a zakryjeme jí potravinářskou fólií
- Těsto necháme 30 minut odpočívat při pokojové teplotě
- Těsto vyválíme do obdélníku
- Poté jej přikryjeme utěrkou a necháme 40 minut kynout
- Vykynuté a vyválené těsto potřeme změklým máslem
- Poté těsto přeložíme na třetiny
- Těsto znovu vyválíme do obdélníku a znovu ho přeložíme na třetiny
- Znovu ho zakryjeme potravinářskou fólií a uložíme na hodinu do lednice
- Postup poté zopakujeme ještě jednou
- Těsto znovu vyválíme do obdélníku
- Pomocí ostrého nože těsto podélně uprostřed rozřízneme, aby se vytvořily dva obdélníky
- Každý kus nařežeme tak, aby nám vzniklo 10 kusů těsta
- Nakonec každý kus rozřízneme diagonálně na polovinu, abychom vytvořili 20 trojúhelníků
- Do špičky každého trojúhelníku dáme malou lžičku oříškového másla a poté trojúhelník odspoda srolujeme a nakonec ho ohneme, aby vznikl tvar půlměsíce
- Hotové croissanty umístíme na lehce vymazaný plech, tak aby se nedotýkaly
- Zakryjeme je plastovou fólií a necháme 45 minut kynout, dokud téměř nezdvojnásobí svůj objem
- Troubu mezitím předehřejeme na 160 stupňů
- Vyšleháme si vejce se 2 lžícemi mléka
- Povrch každého croissantu potřeme vajíčkem a poté je posypeme nakrájenými mandlemi
- Croissanty pečeme 14 až 16 minut, dokud nejsou nafouknuté a mandle dozlatova opečené
- Vršky teplých croissantů posypeme moučkovým cukrem
Croissanty je nejlepší jíst čerstvé. Pokud vám zbydou i na druhý den, můžete je alespoň trochu oživit tím, když je v troubě asi 5 minut jemně prohřejete.
Pokud byste chtěli upéct tyto croissanty ráno, můžete si je připravit den předem a přes noc je zakryté potravinářskou fólií uchovat v chladu. Místo toho, abyste je nechali kynout při pokojové teplotě, nechte je do rána v lednici a poté pokračujte v receptu.
Vychutnejte si sladkou verzi těchto nadýchaných croissantů s našimi skvělými recepty na marmelády a vychutnejte si je například s malinovou marmeládou.
Pokud spíš fandíte slaným pokrmům brunch nevyjímaje, zkuste croissant s těmito pomazánkami z romadúru. Možností je nepřeberné množství!

Ovesná kaše
Nejběžnější a nejjednodušší recept na brunch, který si můžete v pár krocích uvařit! V létě je skvělé si jí připravit den předem a nechat si jí v lednici vychladnout a v zimě naopak si jí udělat hezky za čerstva a podávat jí teplou! Zde je návod, jak si tento jednoduchý základní recept udělat na mnoho způsobů a v těchto receptech se můžete inspirovat i pro slanou verzi této ovesné dobroty. A už nikdy nebudete přemýšlet, co si dát!
Co budeme potřebovat
Na základní kaši
- 60 g ovesných vloček
- 60 ml mléka
- 60 ml vody
- Špetka soli
S javorovým sirupem
- Lička třtinového cukru
- Lžička javorového sirupu
- 2 lžíce nasekaných pekanových ořechů
- Špetka skořice
S banány a ořechy
- Banán nakrájený na plátky
- 2 lžíce vlašských ořechů
- Lžíce mletého lněného semínka
- Špetka skořice
S jahodami a smetanou
- 60 g nakrájených jahod
- Lžíce nízkotučné smetany
- 2 lžičky medu
- 2 kapky vanilkového extraktu
S čokoládou arašídovým máslem
- 2 lžičky kakaového prášku
- Lžíce arašídového másla
- 2 lžičky čokoládových kousků
- Lžička pražených arašídů
Postup
Příprava v mikrovlnné troubě
- Vložíme všechny ingredience do střední mísy vhodné do mikrovlnné trouby a promícháme
- Vložíme do mikrovlnné trouby a zahříváme na vysokou teplotu po dobu 2 minut
- Poté zahříváme v 15 vteřinových intervalech, dokud se ovesné vločky nenafouknou a nezměknou
- Před podáváním promícháme
- Necháme pár minut vychladnout
- Podle potřeby zředíme trochou mléka
- Podáváme teplé s vybranými ingrediencemi
Příprava na sporáku
- V malém hrnci přivedeme k varu vodu a mléko
- Snížíme teplotu na minimum a vsypte ovesné vločky
- Za občasného míchání vaříme asi 5 minut, dokud vločky nezměknou a nevsáknou většinu tekutiny
- Sundáme z plotny, přikryjeme a necháme 2-3 minuty odstát
- Necháme pár minut vychladnout
- Podle potřeby zředíme trochou mléka
- Podáváme teplé s vybranými ingrediencemi

Banánový chléb
Tento snadný a zdravý recept na chléb z banánu má všechno – je měkký, sladký a plný banánové chuti. Jeden plátek vám stačit nebude!
Co budeme potřebovat
- 2 velmi zralé banány (rozmačkané)
- 60 g kokosového cukru
- 90 ml mandlového mléka
- 40 ml extra panenského olivového oleje
- Lžička vanilkového extraktu
- Lžička jablečného octa
- 375 g celozrnné mouky
- 60 g mandlové mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- ¼ lžičky jedlé sody
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky skořice
- ¼ lžičky muškátového oříšku
- 60 g nasekaných vlašských ořechů
Na ozdobu
- 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
- 2 lžíce ovesných vloček
Postup
- Troubu předehřejeme na 150 stupňů
- Vymažeme si formu na pečení olivovým olejem
- Ve velké míse smícháme rozmačkané banány s cukrem, mandlovým mlékem, olivovým olejem, vanilkou a jablečným octem
- Prošleháváme, dokud se ingredience nespojí
- V další míse smícháme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, skořici a muškátový oříšek
- Do mísy s mokrými ingrediencemi přidáme ty suché a vše spolu promícháme, dokud se nespojí
- Nakonec vmícháme vlašské ořechy
- Těsto nalijeme do připravené pánve a posypeme nasekanými vlašskými ořechy a ovesnými vločkami
- Banánový chléb pečeme 45 až 50 minut, dokud nebude párátko zapíchnuté doprostřed čisté
Banánový chlebíček je výborná věc, ale co takhle vyzkoušet tyto sladké recepty na domácí muffiny, které by také neměly chybět při žádném pravém americkém brunchy.

Borůvkové palačinky z podmáslí
Palačinky jsou typickým jídlem, které se při brunchy servíruje. Jsou nadýchané a plné čerstvých borůvek, které tuto americkou dobrotu, společně s javorovým sirupem skvěle dochutí!
Co budeme potřebovat
- 150 g hladké mouky
- Lžičku kypřícího prášku
- Vejce
- 500 ml podmáslí
- Rozpuštěné máslo
- 125 g čerstvých borůvek
- Javorový sirup
Postup
- Mouku prosejeme do velké mísy
- Uprostřed uděláme jamku, do které přidáme vejce a a podmáslí
- Pomocí vidličky promíchám, dokud se nespojí
- Rozpálíme si velkou nepřilnavou pánev na střední teplotu a potřeme jí rozpuštěným máslem
- Na pánev nalijeme polévkové lžíce těsta
- Na povrch každé placky naaranžujeme několik borůvek
- Smažíme asi 2 2 minuty, dokud se na povrchu neobjeví bublinky
- Palačinku otočíme a znovu smažíme 2 minuty dozlatova
- Palačinku přendáme na talíř a přikryjeme fólií, aby zůstala teplá
- Postup opakujeme, dokud nám nedojde těsto
- Podáváme se zbylými borůvkami, javorovým sirupem a rozpuštěným máslem

Francouzské toasty
Tento klasický recept na zapečený sladký toast je snadný, používá jednoduché přísady, které má každý doma. Tento pokrm patří mezi jeden z nejoblíbenějších při brunchy.
Co budeme potřebovat
- 4 velká vejce
- 80 ml mléka
- 30 g hladké mouky
- 30 g krystalového cukru
- Špetka soli
- lžička mleté skořice
- Lžička vanilkového extraktu
- 8 plátků toastového chleba
Postup
- Na střední teplotu si zahřejeme pánev a rozpustíme na ní máslo
- Všechny ingredience kromě chleba přidáme do stolního mixéru nebo do misky a dobře promícháme, aby se ingredience spojily
- Plátky chleba namáčíme z obou stran v těstě
- Hned poté plátek toastu položíme na rozpálenou pánev
- Smažíme několik minut, dokud spodní část nezačne zlátnout
- Otočíme a smažíme znovu dozlatova
- Francouzský toast přendáme na talíř a podáváme teplé polité sirupem a posypané moučkovým cukrem
A není to málo? Pokud se vám zdá, že byste se nenajedli připravte si některý z těchto ovocných salátků a vychutnejte si ho společně s těmito křupavými toasty.

Recepty na slaný brunch
Zapečené fazole
Co budeme potřebovat
- Lžíce extra panenského olivového oleje
- Cibule (rozpůlená, nakrájená na tenké plátky)
- 2 stonky celeru (nakrájené na tenké plátky)
- Červená kapie (nakrájená na dlouhé tenké proužky)
- 2 stroužky česneku (nakrájené nadrobno)
- Lžíce rajčatového protlaku
- 400 g konzervy bílých fazolí
- 400 g nakrájených rajčat v plechovce
- 2 lžičky Tabasco
- 6 plátků kváskového chleba
- 40 g másla
- 200 g sýru feta
- Sůl
Postup
- V hrnci na střední teplotu rozehřejeme olej
- Přidáme nakrájenou cibuli a celer a za stálého míchání vaříme 3–4 minuty
- Poté přidáme kapii a vaříme další 4 minuty
- Přidáme česnek a vaříme, dokud se nerozvoní
- Přidáme rajčatový protlak, fazole a nakrájená rajčata s 200 ml vody a promícháme
- Přidáme podle chuti Tabasco a dobře okořeníme podle svých preferencí
- Směs přivedeme k varu, poté teplotu snížíme a za občasného míchání vaříme 10–15 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne
- Předehřejeme si pánev na středně vysokou teplotu a chléb si z každé strany dokřupava
- Když je chléb opečený, jednu stranu potřete máslem, rozdrobíme na fetu a případně posypeme solí
- Na pánvi pečeme další 1-2 minuty, dokud se feta nerozpustí
- Fazole rozdělíme do servírovacích misek a podáváme s opečeným chlebem
Naservírujte si tento recept na brunch, jako na obrázku níže.
Usmažte si volské oko a připravte si k němu tuto lahodnou vinnou klobásu, tak jak vám chutná nejvíce! Připravte si snídani jako v Británii.

Objevte podobné tipy
Vejce Benedikt s holandskou omáčkou
Tento recept na brunch se ztraceným vejcem, toastem vše polité omáčkou ze žloutků je snazší, než si myslíte! Tento pokrm je ideální pro každou zvláštní příležitost. Jen nezapomeňte plánovat dopředu a mít všechny ingredience připravené při ruce.
Co budeme potřebovat
- 60 g másla (nakrájeného na kostky)
- Lžíce pesta
- 4 žloutky
- 2 lžíce vody
- Lžíce citronové šťávy
- 2 lžičky bílého octa
- 4 vejce
- 8 plátků prosciutta (nebo kvalitní šunky)
- 4 lístky čerstvé bazalky
- 4 plátky rajčat
- 4 plátky chleba
Postup
- V malém hrnci rozpustíme máslo a vmícháme pesto
- Na vodní lázni si vyšleháme žloutky s vodu a citronovou šťávou, dokud se vše nesmíchá
- Za stálého šlehání vaříme, dokud nebude směs dostatečně hustá na to, aby pokryla kovovou lžičku a teplota směsi nedosáhne 160°
- Poté snížíme teplotu a minimum a za stálého míchání a velmi pomalu do teplé směsi vlijeme rozpuštěné máslo s pestem
- Směs udržujeme v teple, dokud jí nebudeme potřebovat
- Do velkého hrnce přidáme 150 ml vody a přidáme ocet
- Vodu přivedeme k varu a poté teplotu upravíme tak, abychom jí udrželi v mírném varu
- Vejce jedno po druhém rozbijeme do malé misky
- Vejce opatrně z malé vzdálenosti vlijeme do vody
- Vaříme je v odkrytém hrnci 3–5 minut, dokud bílky úplně neztuhnou a žloutky začnou houstnout
- Pomocí děrované lžíce vejce vyjmeme z vody ven
- Na opečený chléb nebo toasty nandáme prosciutto, bazalku, rajčata a uvařená ztracená vejce
- Vše přelijeme holandskou omáčkou
- Ihned podáváme

Bagely se slaninou a sýrem
Co budeme potřebovat
- Sprej na vaření
- 8 vajec
- 30 ml mléka
- 8 plátků slaniny
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
- 2 lžíce pažitky (nadrobno nakrájená)
- 5 bagelů
- 100 g smetanového sýru (Philadelphia, Lučina …)
- 180 g strouhaného čedaru
- 75 g másla (rozpuštěného)
- 2 lžičky sušené cibule
- 2 lžičky granulovaného česneku
- 2 lžičky sezamových semínka
- 2 lžičky máku
Postup
- Troubu si předehřejeme na 150 stupňů
- Velkou zapékací mísu vymažeme pomocí spreje na vaření
- Ve velké míse rozšleháme vejce a mléko, dáme stranou
- Ve velké pánvi na střední teplotu si opečeme do křupava slaninu
- Plátky slaniny vyndáme z pánve a necháme je okapat na papírových utěrkách, aby se zbavily přebytečného tuku
- Jednu polévkovou lžíci ze slaniny si na pánvi necháme
- Vaječnou směs nalijeme do pánve a okamžitě snížíme teplotu na nízkou
- Vejce občas promícháme
- Když jsou vejce téměř upečená, dochutíme je solí a pepřem a vmícháme pažitku
- Vejce sundáme z plotny
- Jednu polovinu bagelů pomažeme smetanovým sýrem a vložíme je vedle sebe do vymazané zapékací mísy
- Bagely potřeme vaječnou směsí a navrch rozdrobíme opečenou slaninu
- Vše posypeme čedarem a poté přidáme druhou polovinu bagelů
- Ty potřeme rozpuštěným máslem a posypeme sušenou cibulí, granulovaným česnekem, sezamovými semínky a mákem
- Vložíme od trouby a pečeme asi 10 minut, dokud bagely nejsou opečené a sýr rozpuštěný
Chcete tento recept vyzdvihnout ještě o jeden level výš? Připravte a upečte si domácí těsto na bagel podle našeho receptu!

Kuřecí maso s vaflemi a javorovým sirupem
Kuře a vafle jsou dokonalým pohodlným pokrmem, které přinese do vaší domácnosti typickou americkou nedělní pohodu!
Co budeme potřebovat
- 10 sladkých vaflí
- 700 g mraženého obalovaného kuřete (viz TIP)
- 8 vajec
- 90 ml mléka
- 30 ml javorového sirupu
- 2 lžíce másla (rozpuštěného)
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů
- Vafle a kuře vyložíme na dva velké plechy na pečení
- Vafle pečeme dozlatova a křupava, asi 15 minut
- Vafle vyndáme a pokračujeme v pečení kuře, dokud se neprohřeje a nebude křupavé
- Obojí nakrájíme na velké kousky
- Ve velké míse prošleháme vejce, mléko, javorový sirup a máslo
- Směs dochutíme solí a pepřem
- Teplotu v troubě snížíme na 180 stupňů
- Do pekáče navrstvíme vafle a obalované kuře a navrch nalijeme vaječnou směs
- Pečeme 45 minut až 1 hodinu dozlatova
- Kuře s vaflemi podáváme teplé a přelité javorovým sirupem
Nemáte rádi polotovary? Inspirujte se a připravte si lahodné kuřecí řízky v tom nejkřupavějším trojobalu.

Croque madame
Ikonická snídaně ve francouzském stylu. Pokrm croque madame, je sendvič vyrobený z chleba typu briošky s typickou náplní ze sýra, šunky, sázených vajec a bešamelové omáčky. Vejce servírujeme žloutkem vzhůru, aby žloutek při krájení sendviče mohl vytéct.
Co budeme potřebovat
Na bešamel
- 90 g nesoleného másla
- 30 g hladké mouky
- Lžička soli
- Špetka mletého muškátového oříšku
- 730 ml mléka
- 50 g strouhaného parmazánu
Další přísady
- Bochník briošky (nebo toastového chlebu)
- 30 g strouhaného tvrdého sýra
- 8 plátků šunky (nakrájené na malé kousky)
- 25 g strouhaného parmazánu
- Máslo (změklé)
- 4 velká smažená vejce
Postup
- Na bešamel si rozpustíme 6 lžic másla v nepřilnavé pánvi
- Poté zašleháme mouku
- Pokračujeme ve šlehání a vaření po dobu 2-3 minut, tak aby směs byla hustá
- Pomalu zašleháme jednu polovinu mléka
- Nechte moučnou směs, aby mléko absorbovala, a poté přidáme zbytek mléka
- Nejprve moučná směs bude vypadat jako pasta, ale pomalu zřídne
- Pokračujeme ve vaření, asi 5–8 minut na střední teplotu, dokud omáčka nezhoustne
- Jakmile omáčka zhoustne, zašleháme sůl, muškátový oříšek a ½ parmazánu
- Pokračujeme ve šlehání, dokud se sýr nerozpustí
- Omáčku odstraníme z plotny a necháme mírně vychladnout
- Mezitím si připravíme sendvič
- Troubu předehřejme na 150 stupňů
- Plech vyložte pečícím papírem
- Briošku nakrájejte na 8 silných plátků nebo pracujeme s klasickými plátky toastového chleba
- Na 4 plátky chleba nasypeme nastrouhaný tvrdý sýr
- Poté na sýr položíme plátky šunky a na každý plátek dáme lžíci bešamelu
- Navrch položíme zbylé plátky chleba a vršek potřeme změklým máslem
- Předehřejeme si velkou pánev na střední teplotu
- Do ní vložíme sendviče potřenou stranou dolů
- Zatímco se tato strana opéká, druhou stranu taktéž potřeme máslem
- Pečeme z každé strany asi 2 minuty, dokud nejsou obě strany zlatavé
- Jakmile jsou obě strany opečené, položíme je na připravený plech
- Navrch každého sendviče přidáme 2 lžíce bešamelu a 1 lžící parmazánu
- Vložíme je do trouby a pečeme asi 5 minut, dokud se sýr nerozpustí
- Vyndáme sendviče z trouby, přidáme sázené vejce a ihned podáváme
Vychutnejte si nadýchaný toastový chleba i jinak. Můžete je vyzkoušet v nejrůznějších variacích, sladkých i slaných, podle těchto výborných receptů s toastovým chlebem.

Francouzská omeleta
Klasická náplň vaječné omelety je tradiční sýrovo-bylinková nebo se můžete kreativně vyřádit a použít s nakrájenou šunku a restovanou zeleninu. Existuje nekonečně mnoho libovolných množství dalších kombinací pro toto jídlo.
Co budeme potřebovat
- 2 lžíce olivového oleje
- Lžíce másla (studeného)
- 3 velká vejce
- Špetka soli
- Špetka černého pepře
- 2 lžíce sýra strouhaného tvrdého sýra
- 2 lžičky pažitky (jemně nasekané)
Postup
- Olivový olej přidáme do pánve a rozehřejeme ho na středně vysoké teplotě
- Olej nepřehříváme, pokud bude příliš horký, vejce se upeče hned po dopadu na pánev a bude příliš tvrdé
- Vejce si vyšleháme v malé misce, dokud nejsou napěněná – v této fázi receptu je důležité nepřidávat sůl ani pepř
- Do vajec vmícháme polovinu studeného másla
- Přidáme zbývající máslo na pánev a kružte jím společně s olejem, dokud se nerozpustí
- Vejce nalijeme do rozpálené pánve a začneme vařit
- Vejce rychlým pohybem vidličkou v pánvi šleháme v malých kruzích a cik-cak, dokud nejsou vejce provařená přibližně z 80 %
- Uhladíme povrch vajec zadní stranou velké lžíce
- Vejce dochutíme solí a pepřem podle chuti
- Na vejce nasypeme nastrouhaný sýr a nasekané bylinky a přikryjeme pokličkou
- Vypneme sporák a necháme omeletu 2 až 3 minuty vařit, podle toho, jak moc uvařená vejce chceme mít
- Pánev trochu nakloníme na stranu a pomocí gumové stěrky opatrně vyndáme omeletu z pánve na rozehřátý servírovací talíř
- Omeletu jemně srolujeme do tradičního tvaru ruličky
- Podáváme s čerstvým zeleným salátem lehce přelitým francouzským dresinkem
K omeletě se výtečně hodí skvěle dochucené saláty. Přesně takové jako v tomto výčtu těch nejlepších salátů s rukolou nebo těchto salátů s mozzarellou.

Francouzská krémová káva (French Café au Lait)
Užijte si doma příjemnou kavárnu au lait v pařížském stylu, aniž byste se převlékali z pyžama.
Co budeme potřebovat
- 1 díl horké silné kávy
- 1 díl napěněného mléka
Postup
- Do velkého šálku nalijeme stejné díly horké kávy a napěněného mléka, pěnu si dáme stranou
- Nalijeme kávu a mléko do hrnečku
- Smícháme
- Navrch nalijeme odloženou pěnu a podáváme horké

Mimosa
Tyto jednoduché 2-složkové koktejly budou zaručeně hvězdným drinkem vašeho příštího brunche.
Co budeme potřebovat
- 750 ml šampaňského (prosecca nebo cavy- chlazené)
- 750 ml pomerančové šťávy
Postup
- Sekt nalijeme do skleniček na šampaňské
- Každou sklenici naplníme asi do poloviny
- Do skleniček přilijeme pomerančový džus, tak aby skleničky byly plné a podáváme

Další tipy na nápoje:
Alkoholické
Big Apple Manhattan
Bloody Mary
Limonáda ze Sangrie
Frozen Prosecco
Coffee Granita
Nealkoholické
Domácí limonády (připravené například podle našich receptů na to nejsladší osvěžení)
Čerstvá šťáva (osvěžte se například tímto džusem z granátového jablka)
Nealkoholická Margarita
Ovocný punč
Co je brunch?
Brunch je jídlo, které se obvykle jí mezi 10:30 a 13:30.
K jídlu je příležitostně, jako příloha, podávána nějaká forma alkoholického nápoje (typicky šampaňské nebo koktejl).
Slovo brunch je složenina anglických slov pro snídani a oběd (breakfast + lunch = brunch)
Brunch vznikl v Anglii na konci 19. století a ve Spojených státech se stal populárním ve 30. letech 20. století.