Bublanina s borůvkami

Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • Asi půl litru mléka,3vejce,špetku soli,1lžíci cukru,25dk hladké mouky,borůvky můžou být mražené i syrové.

Postup receptu

  1. Plech si vylejeme olejem dáme do rozpálené trouby rozehřát
  2. Mezi tím si umícháme všechny ingridience,nalejeme na rozpálený plech poházíme hustě borůvkami a dáme do rozpálené trouby péct
  3. Když se udělají velké bubliny a z růžový je hotovo
  4. Jíme to teplé a pocukrované

Komentáře

  1. Recept jsem nezkoušela, ale nějak se mi to nezdá. Nedává se tam prášek do pečiva nebo sníh? Vyzkoušeli jste to někdo?

  2. Včera večer jsem bublaninu zkusila vážně se to nedá jíst pořád tam něco chybí. Mam takovej pocit že recept není celej.

  3. Uvedený recept je na svítek nebo také výstižněji slítek, protože těsto se do pekáče lije. Jedná se vlastně o palačinkové těsto pečené na plechu.

  4. U nás jsme tomu také říkali bublanina, ale je to spíš ten svítek. Ale musí se na ten plech nalít jen tak přiměřeně těsta, když je ho moc, tak už to není ono a opravdu hodně borůvek a musí se to jíst teplé (studené už není tak dobré). A my jako děti jsme to zbožňovali a já to mám ráda dodnes, nechápu, co vám na tom nechutná 🙂

  5. Nevím co vám na tom nechutná. Pravá bublanina která se u nás vpodkrkonoší dělá nosrmalně a často. Je to to nejlepší co může být. Do tzv. falešné bublaniny se dává prášek do pečiva a více cukru. Je to pak třená bublanina.

  6. ……tuto bublaninu dělá moje spolužačka z Jestřabí v Podkrkonoší a je to mňamka, ona dělá m.j. jedinečné krkonošské kyselo nebo borůvkový koláč, kterým nás vždycky vítá a my -dcera, přátelé,
    kamarád a já – se na to vždycky těšíme – to je slast v puse – tím ji zdravím

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.