Báječné recepty na pudinkovou buchtu v 6 variantách. Sladká tečka ke kávě a čaji

Nevíte, co upéct pro návštěvu, rodinu, přátele nebo jen tak na chuť?

Máme pro vás pár tipů.

Pečení je naše radost a proto jsme pro vás vybrali ty nejlepší recepty na buchtu s pudinkem.

Inspirujte se a upečte si podle nás moučník, se kterým zazáříte!

Pudinková buchta s kysanou smetanou

Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou je oblíbeným dezertem nejen do teplejších dní. Zakysaná smetana dodá dezertu osvěžující nádech. Vyzkoušejte!

Ingredience na těsto

  • 250g hladké mouky
  • 170g cukru
  • 4ks vajec
  • 100ml mléka/vody
  • 100ml oleje
  • 1 balíček kypřicího prášku
  • 2 lžíce kakaa

Ingredience na pudinkovou náplň

  • 1ks vanilkového pudinku v prášku
  • 500ml mléka
  • 1 pytlík vanilkového cukru
  • 1 lžíce cukru

Ingredience na smetanovou náplň

  • 3ks zakysané smetany (3 kelímky)
  • 2ks vanilkového cukru
  • 1 lžíce cukru

Postup

  • Nejprve uvařte pudink.
  • V míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Poté přidejte mléko, olej, mouku s kypřicím práškem a řádně zašlehejte.
  • Část těsta vylijte na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech.
  • Do druhé části těsta zamíchejte kakao a vylijte na část světlého těsta na plechu.
  • Navrch rozprostřete uvařený vanilkový pudink.
  • Dejte péct do předem vyhřáté trouby při 180°C po dobu 25 minut – 30 minut.
  • Nakonec smíchejte zakysanou smetanu s cukry a dejte odležet do lednice.
  • Mezitím nechte vychladnout upečenou buchtu a po vychladnutí navrch naneste zakysanou smetanu.
  • Povrch buchty můžete ještě posypat skořicí, čokoládou nebo třeba strouhanou margotkou.
Dvoubarevná buchta s pudinkovou a smetanovou náplní.
Zdroj: cookorama.net

Buchta s jablky a pudinkem

Buchta s pudinkem a ovocem je skvělou volbou pro každého, kdo miluje sladko-kyselé dezerty.

Ingredience na těsto

  • 500g polohrubé mouky
  • 250g másla
  • 1ks vajíčka
  • 3 lžíce mléka
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 balíček kypřicího prášku

Ingredience na náplň

  • 1,5kg jablek
  • 4 balíčky vanilkového pudinku v prášku
  • 1-3 lžíce moučkového cukru (podle sladkosti jablek)

Postup

  • V míse smíchejte prosátou mouku se změklým máslem, cukrem, mlékem, vajíčkem a kypřicím práškem. Zapracujte do hladkého těsta.
  • Vzniklé těsto rozdělte do 2 částí a dejte do ledničky odpočinout a ztuhnout.
  • Mezitím očistěte jablka a nakrájejte na plátky nebo nastrouhejte nahrubo. Kdo, jak má rád.
  • Do jablek zamíchejte cukr a pudinky v prášku. Můžete přimíchat špetku skořice. Vše dobře promíchejte.
  • Ztuhlé těsto vyndejte z lednice a vyválejte nejdříve první placku. Rozložte ji na vymazaný a vysypaný plech.
  • Navrch rozprostřete jablečnou náplň a poté ji přikryjte druhou vyválenou plackou těsta.
  • Dejte péct do předehřáté trouby na 180°C a pečte dozlatova.
  • Hotovou buchtu nechte vychladnout a poté nakrájenou podávejte.
  • Koláč s pudinkem a jablky krájíme až po vychladnutí.
Buchta s jablíčky a pudinkem posypaná cukrem.
Zdroj: bohoys.com

Hrnkové pudinkové pokušení

Rychlá hrníčková buchta s pudinkem je ideální, pokud nestíháte a nebo si chcete pečení trochu ulehčit o vážení surovin.

Ingredience

  • 2 hrnečky polohrubé mouky
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
  • 2 lžíce oleje
  • 1ks vejce
  • 1ks vanilkového pudinku v prášku
  • 250ml mléka
  • Cukr na oslazení pudinku

Postup

  • Nejprve s míse smíchejte mouku s kypřicím práškem. Přidejte cukr, vejce, olej a mléko.
  • Vymíchejte hladké těsto, které nalijte na vysypaný nebo pečícím papírem vyložený plech.
  • Podle návodu na obalu uvařte pudink. Vaře ho z menšího množství mléka, aby byl hustší konzistence.
  • Uvařený a lehce vychladlý pudink natřete navrch těsta a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 170°C po dobu 35-40 minut.
  • Hotovou buchtu nechte vychladnout a podávejte.
Hrnkový koláč s pudinkovou polevou.
Zdroj: zen.yandex.ru

Z pudinku nebo s ním si můžete upéct i výborné vánoční cukroví! Inspirujte se!


Zdravá buchta z pudinku

Tento fitness moučník je pro ty, kteří chtějí mlsat zdravěji. Inspirujte se!

Ingredience

  • 200g hladké celozrnné mouky (např. špaldová)
  • 150g třtinového cukru (či jiného sladidla)
  • 4ks vajec
  • 100ml kokosového oleje
  • 100ml vlažného mléka (sójové, mandlové nebo kravské)
  • 1/2 kypřicího prášku
  • 1ks vanilkového pudinku (+ 500ml mléka a trochu cukru)
  • 2ks zakysané smetany (+ 1ks vanilkového cukru)
  • Skořice, kakao nebo čokoláda na posypání

Postup

  • Nejprve uvařte pudink podle návodu na balení a nechte stranou chladnout.
  • Těsto umíchejte tak, že vyšleháte vejce s cukrem. Poté přilijte olej a vlažné mléko.
  • Postupně zamíchávejte mouku s kypřicím práškem do pečiva.
  • Těsto nalijte do formy s nebo menšího plechu vyloženého pečícím papírem.
  • Poté pomocí lžíce rozprostřete pudink.
  • Dejte péct do předem vyhřáté trouby při 175°C na cca 30 minut.
  • Nechte buchtu vychladnout a nakonec ji potřete zakysankou oslazenou vanilkovým cukrem.
  • Na závěr můžete povrch buchty ještě posypat skořicí, kakaem nebo třeba strouhanou čokoládou.
Pudinkový koláč se zakysanou smetanou a skořicí.
Zdroj: fraeuleinmeerbackt.de

Nejlepší pomocník pro vaše pečení? Nahlédněte na naše recenze na nejlepší ruční šlehače. Pomůžou vám při výběru.

Pudinková bábovka

Jistě každý už jedl bábovku. Vyzkoušejte ale netradiční recept na bábovku z pudinkového těsta. Nebudete litovat!

Ingredience

  • 4ks vanilkového pudinku v prášku (nahradí mouku)
  • 4ks vejce
  • 1 menší sklenička oleje
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1ks vanilkového cukru
  • 1/2 balíčku kypřicího prášku

Postup

  • Oddělte žloutky od bílků. Žloutky utřete s cukrem, přilijte olej a promíchejte.
  • Poté přidejte pudinkové prášky a kypřicí prášek.
  • Ušlehejte sníh z bílků a ten také zašlehejte do pudinkové směsi.
  • Těsto nalijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a dejte péct.
  • Pečte při 180°C cca 20-25 minut.
  • Hotovou bábovku nechte vychladnout, vyklopte a podávejte.
Upečená bábovka z pudinkového těsta.
Zdroj: keyingredient.com

Musíte jistě vyzkoušet také naše recepty na tvarohovou bábovku! Máme ty nejlepší varianty.

Tvarohovo-pudinková buchta

Tzv. „propadnutá buchta“ je výbornou sladkou tečkou ke kávě nebo čaji. Inspirujte se!

Ingredience na těsto

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 3ks vajec
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek vlažné vody/mléka
  • 1 hrnek cukru
  • 5 lžic kakaa holandského typu
  • 1 balíček kypřicího prášku

Ingredience na náplň

  • 2ks tvarohu ve vaničce
  • 2ks žloutků
  • 2 lžíce cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1/2 balíčku vanilkového pudinku v prášku

Postup

  • V míse smíchejte vodu/mléko s olejem, celými vajíčky a cukrem. Vyšlehejte a postupně přimíchávejte mouku s kypřícím práškem a kakaem.
  • Vzniklé těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Smíchejte ingredience na náplň a pomocí lžíce ji nanášejte na těsto na plechu. Tvarujte kopečky.
  • Buchtu dejte péct do předehřáté trouby na 180°C po dobu 40-45 minut.
  • Po upečení nechte zcela vychladnout a podávejte.
Propadnutá buchtička s tvarohovo-pudinkovou polevou.
Zdroj: diejungskochenundbacken.de

Jak si uvařit domácí vanilkový pudink

Vyzkoušejte si namísto pytlíčkového práškového pudinku připravit poctivý a domácí. Provedeme vás krok za krokem jeho přípravou, takže to zvládne úplně každý.

Na vanilkový pudink budete potřebovat:

  • 500ml plnotučného mléka
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 3 žloutky
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 1ks vanilkového lusku
  • Špetka soli

Nejprve vyšleháte žloutky do pěny. V kastrůlku přiveďte k varu 2/3 mléka s cukrem, špetkou soli. Do kastrůlku také přidejte obsah vanilkového lusku. Ve zbylé 1/3 mléka rozmíchejte kukuřičný škrob a nalijte do horké směsi mléka. Kastrůlek stáhněte z plamene a míchejte, dokud pudink nezhoustne. Nakonec vmícháte vyšlehané žloutky, chvilku povaříte a máte hotový domácí pudink.

Dobrou chuť.

Domácím pudinkem můžete například vymazávat výborné vánoční išelské cukroví! To bude dobrota!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X