Nevíte, co upéct pro návštěvu, rodinu, přátele nebo jen tak na chuť?
Máme pro vás pár tipů.
Pečení je naše radost a proto jsme pro vás vybrali ty nejlepší recepty na buchtu s pudinkem.
Inspirujte se a upečte si podle nás moučník, se kterým zazáříte!
Pudinková buchta s kysanou smetanou
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou je oblíbeným dezertem nejen do teplejších dní. Zakysaná smetana dodá dezertu osvěžující nádech. Vyzkoušejte!
Ingredience na těsto
- 250g hladké mouky
- 170g cukru
- 4ks vajec
- 100ml mléka/vody
- 100ml oleje
- 1 balíček kypřicího prášku
- 2 lžíce kakaa
Ingredience na pudinkovou náplň
- 1ks vanilkového pudinku v prášku
- 500ml mléka
- 1 pytlík vanilkového cukru
- 1 lžíce cukru
Ingredience na smetanovou náplň
- 3ks zakysané smetany (3 kelímky)
- 2ks vanilkového cukru
- 1 lžíce cukru
Postup
- Nejprve uvařte pudink.
- V míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Poté přidejte mléko, olej, mouku s kypřicím práškem a řádně zašlehejte.
- Část těsta vylijte na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech.
- Do druhé části těsta zamíchejte kakao a vylijte na část světlého těsta na plechu.
- Navrch rozprostřete uvařený vanilkový pudink.
- Dejte péct do předem vyhřáté trouby při 180°C po dobu 25 minut – 30 minut.
- Nakonec smíchejte zakysanou smetanu s cukry a dejte odležet do lednice.
- Mezitím nechte vychladnout upečenou buchtu a po vychladnutí navrch naneste zakysanou smetanu.
- Povrch buchty můžete ještě posypat skořicí, čokoládou nebo třeba strouhanou margotkou.

Buchta s jablky a pudinkem
Buchta s pudinkem a ovocem je skvělou volbou pro každého, kdo miluje sladko-kyselé dezerty.
Ingredience na těsto
- 500g polohrubé mouky
- 250g másla
- 1ks vajíčka
- 3 lžíce mléka
- 3 lžíce moučkového cukru
- 1 balíček kypřicího prášku
Ingredience na náplň
- 1,5kg jablek
- 4 balíčky vanilkového pudinku v prášku
- 1-3 lžíce moučkového cukru (podle sladkosti jablek)
Postup
- V míse smíchejte prosátou mouku se změklým máslem, cukrem, mlékem, vajíčkem a kypřicím práškem. Zapracujte do hladkého těsta.
- Vzniklé těsto rozdělte do 2 částí a dejte do ledničky odpočinout a ztuhnout.
- Mezitím očistěte jablka a nakrájejte na plátky nebo nastrouhejte nahrubo. Kdo, jak má rád.
- Do jablek zamíchejte cukr a pudinky v prášku. Můžete přimíchat špetku skořice. Vše dobře promíchejte.
- Ztuhlé těsto vyndejte z lednice a vyválejte nejdříve první placku. Rozložte ji na vymazaný a vysypaný plech.
- Navrch rozprostřete jablečnou náplň a poté ji přikryjte druhou vyválenou plackou těsta.
- Dejte péct do předehřáté trouby na 180°C a pečte dozlatova.
- Hotovou buchtu nechte vychladnout a poté nakrájenou podávejte.
- Koláč s pudinkem a jablky krájíme až po vychladnutí.

Hrnkové pudinkové pokušení
Rychlá hrníčková buchta s pudinkem je ideální, pokud nestíháte a nebo si chcete pečení trochu ulehčit o vážení surovin.
Ingredience
- 2 hrnečky polohrubé mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1/2 hrnku mléka
- 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
- 2 lžíce oleje
- 1ks vejce
- 1ks vanilkového pudinku v prášku
- 250ml mléka
- Cukr na oslazení pudinku
Postup
- Nejprve s míse smíchejte mouku s kypřicím práškem. Přidejte cukr, vejce, olej a mléko.
- Vymíchejte hladké těsto, které nalijte na vysypaný nebo pečícím papírem vyložený plech.
- Podle návodu na obalu uvařte pudink. Vaře ho z menšího množství mléka, aby byl hustší konzistence.
- Uvařený a lehce vychladlý pudink natřete navrch těsta a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 170°C po dobu 35-40 minut.
- Hotovou buchtu nechte vychladnout a podávejte.

Z pudinku nebo s ním si můžete upéct i výborné vánoční cukroví! Inspirujte se!
Objevte podobné tipy
Zdravá buchta z pudinku
Tento fitness moučník je pro ty, kteří chtějí mlsat zdravěji. Inspirujte se!
Ingredience
- 200g hladké celozrnné mouky (např. špaldová)
- 150g třtinového cukru (či jiného sladidla)
- 4ks vajec
- 100ml kokosového oleje
- 100ml vlažného mléka (sójové, mandlové nebo kravské)
- 1/2 kypřicího prášku
- 1ks vanilkového pudinku (+ 500ml mléka a trochu cukru)
- 2ks zakysané smetany (+ 1ks vanilkového cukru)
- Skořice, kakao nebo čokoláda na posypání
Postup
- Nejprve uvařte pudink podle návodu na balení a nechte stranou chladnout.
- Těsto umíchejte tak, že vyšleháte vejce s cukrem. Poté přilijte olej a vlažné mléko.
- Postupně zamíchávejte mouku s kypřicím práškem do pečiva.
- Těsto nalijte do formy s nebo menšího plechu vyloženého pečícím papírem.
- Poté pomocí lžíce rozprostřete pudink.
- Dejte péct do předem vyhřáté trouby při 175°C na cca 30 minut.
- Nechte buchtu vychladnout a nakonec ji potřete zakysankou oslazenou vanilkovým cukrem.
- Na závěr můžete povrch buchty ještě posypat skořicí, kakaem nebo třeba strouhanou čokoládou.

Nejlepší pomocník pro vaše pečení? Nahlédněte na naše recenze na nejlepší ruční šlehače. Pomůžou vám při výběru.
Pudinková bábovka
Jistě každý už jedl bábovku. Vyzkoušejte ale netradiční recept na bábovku z pudinkového těsta. Nebudete litovat!
Ingredience
- 4ks vanilkového pudinku v prášku (nahradí mouku)
- 4ks vejce
- 1 menší sklenička oleje
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1ks vanilkového cukru
- 1/2 balíčku kypřicího prášku
Postup
- Oddělte žloutky od bílků. Žloutky utřete s cukrem, přilijte olej a promíchejte.
- Poté přidejte pudinkové prášky a kypřicí prášek.
- Ušlehejte sníh z bílků a ten také zašlehejte do pudinkové směsi.
- Těsto nalijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a dejte péct.
- Pečte při 180°C cca 20-25 minut.
- Hotovou bábovku nechte vychladnout, vyklopte a podávejte.

Musíte jistě vyzkoušet také naše recepty na tvarohovou bábovku! Máme ty nejlepší varianty.
Tvarohovo-pudinková buchta
Tzv. „propadnutá buchta“ je výbornou sladkou tečkou ke kávě nebo čaji. Inspirujte se!
Ingredience na těsto
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 3ks vajec
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek vlažné vody/mléka
- 1 hrnek cukru
- 5 lžic kakaa holandského typu
- 1 balíček kypřicího prášku
Ingredience na náplň
- 2ks tvarohu ve vaničce
- 2ks žloutků
- 2 lžíce cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1/2 balíčku vanilkového pudinku v prášku
Postup
- V míse smíchejte vodu/mléko s olejem, celými vajíčky a cukrem. Vyšlehejte a postupně přimíchávejte mouku s kypřícím práškem a kakaem.
- Vzniklé těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem.
- Smíchejte ingredience na náplň a pomocí lžíce ji nanášejte na těsto na plechu. Tvarujte kopečky.
- Buchtu dejte péct do předehřáté trouby na 180°C po dobu 40-45 minut.
- Po upečení nechte zcela vychladnout a podávejte.

Jak si uvařit domácí vanilkový pudink
Vyzkoušejte si namísto pytlíčkového práškového pudinku připravit poctivý a domácí. Provedeme vás krok za krokem jeho přípravou, takže to zvládne úplně každý.
Na vanilkový pudink budete potřebovat:
- 500ml plnotučného mléka
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 3 žloutky
- 3 lžíce krupicového cukru
- 1ks vanilkového lusku
- Špetka soli
Nejprve vyšleháte žloutky do pěny. V kastrůlku přiveďte k varu 2/3 mléka s cukrem, špetkou soli. Do kastrůlku také přidejte obsah vanilkového lusku. Ve zbylé 1/3 mléka rozmíchejte kukuřičný škrob a nalijte do horké směsi mléka. Kastrůlek stáhněte z plamene a míchejte, dokud pudink nezhoustne. Nakonec vmícháte vyšlehané žloutky, chvilku povaříte a máte hotový domácí pudink.
Dobrou chuť.
Domácím pudinkem můžete například vymazávat výborné vánoční išelské cukroví! To bude dobrota!