5 vynikajících receptů na řepové buchty, které musíte vyzkoušet. Skvěle vypadají, ještě lépe chutnají!

Nejste zrovna milovníkem této kořenové zeleniny?

Věřte nám, že díky následujícím receptům na buchty z červené řepy se to velmi rychle změní.

V kombinaci s čokoládou, zázvorem či mascarpone si řepu prostě musíte zamilovat.

Nechte si chutnat!

Řezy Red Velvet s vanilkovou polevou

Moučník z červené řepy připravený bez potravinářských barviv, který si zamilujete! Lahodně sladké, zemité a extrémně vláčné těsto je spojeno s neodolatelnou vanilkovou polevu a vám se až nebude chtít uvěřit, že tento recept obsahuje zeleninu.

Ingredience

  • 2–3 velké syrové červené řepy, oloupané a nastrouhané
  • ¾ šálku rostlinného oleje, neutrální chuti
  • ½ šálku třtinového cukru
  • ½ šálku krystalového cukru
  • 2 velká vejce
  • 1 a ¼ šálku hladké mouky
  • 1 lžička mleté ​​skořice (volitelně)
  • 1 a ½ čajové lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli

Na vanilkovou polevu:

  • 1 šálek krémového sýra pokojové teploty
  • ½ šálku másla pokojové teploty
  • 1 šálek moučkového cukru
  • 1 polévková lžíce silné smetany
  • semínka z 1 vanilkového lusku
  • špetka soli

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C a plech o rozměrech 23 × 23 cm vyložte pečícím papírem.
  2. Řepu oloupejte a nastrouhejte najemno a lehce ji vymačkejte, abyste odstranili přebytečnou šťávu.
  3. Dejte stranou.
  4. V míse prošlehejte olej se všemi cukry a po jednom přidávejte vejce.
  5. Smíchejte suché přísady a vmíchejte je do mokré směsi spolu se strouhanou řepou.
  6. Nalijte těsto do připravené formy a pečte asi 25-30 minut, nebo dokud párátko vložené do středu nevyjde čisté.
  7. Nechte úplně vychladnout
  8. Mezitím si připravte vanilkovou polevu.
  9. Pomocí mixéru s lopatkovým nástavcem vyšlehejte krémový sýr s máslem na střední rychlosti, asi 3 minuty.
  10. Přidejte moučkový cukr, 1 polévkovou lžíci smetany, vanilková semínka a sůl, přičemž mixér nechte běžet na minimum.
  11. Zvyšte rychlost a šlehejte 3 minuty, dokud nebude směs velmi hladká.
  12. Vanilkovou polevu rozetřete na vychladlý koláč pomocí velké špachtle.
  13. Vložte do chladničky na 3 hodiny, aby buchta zcela vychladla.
  14. Vyndejte z chladničky 15 minut před podáváním.
Řezy z červené řepy s vanilkovou polevou.
www.delscookingtwist.com

Pokud jste milovníci červené řepy v jakékoli formě, podívejte se i na našich 5 úžasných receptů na řepové polévky, jak je neznáte. Vyzkoušejte všechny!

Řepový dort se zázvorem

Pokud si chcete připravit báječný moučník, který je až směšně jednoduchý, vyzkoušejte tento dort z červené řepy. Nabitý zdravou zeleninou, luxusně vypadající a zároveň chuťově vynikající bude hřeb každého večírku.

Ingredience

Na dort:

  • 75 g polovin vlašských ořechů, nakrájených nahrubo
  • 200 g hladké mouky
  • 150 g krupicového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 čajové lžičky jedlé sody
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 250 g napůl uvařené červené řepy, oloupané a nahrubo nastrouhané
  • jemně nastrouhaná kůra z 1 velké pomeranče
  • 100 g zázvoru, jemně nasekaného
  • 2 velká vejce
  • 60 g zakysané smetany
  • 125 ml slunečnicového oleje    
  • 1 velká tableta vitaminu C

Na polevu:

  • 150 g krémového sýra pokojové teploty
  • 60 g moučkového cukru, prosátého
  • 70 ml smetany De Luxe
  • 20 ml čerstvé zázvorové šťávy

Na ozdobu:

  • jemně nastrouhaná kůra z 1 pomeranče nebo pár hrstí lyofilizovaných malin

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C.
  2. Vymažte a vyložte pečícím papírem 20 cm kulatou dortovou formou.
  3. Nasekané vlašské ořechy vložte do těžké pánve na sporák a na mírném ohni několik minut opražte.
  4. Odložte stranou.
  5. Mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl dejte do velké mísy a metličkou míchejte, aby se vše spojilo.
  6. Přidejte červenou řepu, pomerančovou kůru, vlašské ořechy a zázvor, ale ještě nemíchejte.
  7. Do samostatné malé misky dejte vejce a zakysanou smetanu a prošlehejte.
  8. Přidejte olej, drcené vitamíny a znovu prošlehejte.
  9. Tekutinu zalijte směsí červené řepy a mouky a pomocí velké špachtle důkladně promíchejte.
  10. Směs těsta nalijte do dortové formy – měla by se víceméně sama vyrovnat – a pečte uprostřed trouby 50 – 55 minut.
  11. Vyzkoušejte, zda je dort hotový tím, že do něj vložíte špejli, která má vyjít čistá.
  12. Před vyjmutím z formy dort vyjměte z trouby a položte na mřížku na 30 minut.
  13. Zatímco dort chladne, můžete na něj položit pečící papír, který udrží dort vlhký.
  14. Připravte si polevu.   
  15. Vložte krémový sýr do mísy elektrického mixéru s lopatkovým nástavcem a šlehejte zhruba 10 sekund, aby byl hladký.
  16. Přidejte prosátý moučkový cukr a šlehejte, dokud nebude dobře zapracován.
  17. Přidejte smetanu a šlehejte asi 1 minutu – šlehání ve smetaně zajistí, že poleva zhoustne a bude hladká.
  18. Přidejte zázvorovou šťávu (nebo zázvorový sirup) a šlehejte jen několik sekund, dokud se vše nespojí.
  19. Špachtlí rozetřete polevu na vršek dortu.
  20. Vršek můžete ozdobit trochou pomerančové kůry nebo lyofilizovanými malinami a podávejte.
Koláč z červené řepy se zázvorem a zakysanou smetanou servírovaný na talířku s vidličkou.
www.thekiwicook.com

Chlebíček z červené řepy s polevou

Tento chlebíček je krásně vláčný a chutný a perfektně se doplňuje s polevou z bílé čokolády a jogurtu. Naprostá lahůdka!

Ingredience

Na chlebíček:

  • 115 g šťouchané červené řepy, již uvařené
  • 120 ml mléka
  • 1 vejce
  • 65 g rozpuštěného másla
  • 125 g krystalového cukru
  • 150 g hladké mouky
  • 5 g prášku do pečiva

Na polevu:

  • 150 g bílé čokolády
  • 60 g jogurtu

Postup                                       

  1. Troubu předehřejte na 180 ° C.
  2. Ve velké míse vyšlehejte vejce, cukr a mléko.
  3. Přidejte rozmačkanou vařenou červenou řepu.
  4. Přidejte rozpuštěné máslo a znovu prošlehejte.
  5. Ujistěte se, že máslo není příliš horké.
  6. V jiné míse smíchejte suché přísady: mouku a prášek do pečiva.
  7. Suché ingredience dejte do mísy se zbytkem ingrediencí a vše prošlehejte.
  8. Dejte těsto do chlebíčkové formy, kterou jste si předtím vyložili pečícím papírem.
  9. Pečte 45 minut.
  10. Vložte do buchty párátko nebo nůž, abyste ověřili, že byla správně upečená.
  11. Mezitím si připravte polevu.
  12. Rozpusťte bílou čokoládu.
  13. Nechte 5 minut odpočinout při pokojové teplotě.
  14. V míse smíchejte bílou čokoládu s jogurtem.
  15. Nechte 30 minut vychladnout.
  16. Když vyjmete polevu z lednice, měla by mít správnou konzistenci: krémovou a hladkou, ne příliš tekutou.
  17. Natřete polevu na chlebíček.
  18. Chlebíček by měl mít pokojovou teplotu.
  19. Dobrou chuť!
Řepový chlebíček s polevou z jogurtu a bílé čokolády ozdobený malinami, servírovaný na dřevěném prkýnku.
www.thehomemaderevolution.com

Inspirujte se našimi 12 recepty na červenou řepu, po kterých se budete olizovat! Máme slané i sladké varianty.

Olejová bábovka s červenou řepou

Sladká pečená řepa a extra panenský olivový olej dodávají této delikátní bábovce perfektní zemitost a chuť. Díky svým lehce sladkým tónům je tento moučník skvělý jako snídaně, ale i svačina nebo dezert.

Ingredience

  • 570 g syrové řepy, ořezané, oloupané a nakrájené na kousky
  • 360 ml extra panenského olivového oleje plus 2 polévkové lžíce a více na vymazání
  • 1 a ½ čajové lžičky soli
  • 450 g hladké mouky a více
  • 240 ml plnotučného mléka
  • 1 polévková lžíce citronové kůry plus 120 ml čerstvé citronové šťávy (ze 3 nebo 4 citronů)
  • 5 vajec, rozšlehaných
  • 300 g krystalového cukru
  • 1 polévková lžíce prášku do pečiva
  • ¼ lžičky jedlé sody
  • moučkový cukr na poprášení

Postup                                       

  1. Rozehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  2. Plech vyložte pečícím papírem. ¨
  3. Promíchejte řepu se 2 lžícemi oleje a 1/2 lžičky soli a dejte na plech.
  4. Pečte do změknutí, cca 30 až 40 minut, a v polovině promíchejte.
  5. Řepu nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  6. Po vychladnutí přendejte řepu do kuchyňského robotu a pulsujte, dokud z ní nebude pyré.
  7. Dejte pyré do střední misky.
  8. Snižte teplotu trouby na 160 stupňů.
  9. Vnitřek 25 cm formy na bábovku vymažte olejem, vysypte moukou, poté formu otočte nad dřezem a jemným poklepáním odstraňte přebytečnou mouku.
  10. Dejte stranou.
  11. V jiné střední míse smíchejte mléko, citronovou kůru a šťávu a nechte 1 až 2 minuty odležet, dokud se nesrazí.
  12. Přidejte vejce a zašlehejte, poté zašlehejte zbývající 1 a 1/2 šálku oleje a dejte stranou.
  13. 3 a 1/2 šálku mouky prosejte s krystalovým cukrem, práškem do pečiva, sodou a zbylou 1 lžičkou soli do velké mísy a prošlehejte.
  14. Uprostřed vytvořte důlek a nalijte do něj mokré přísady, pokračujte ve šlehání, počínaje středem a pohybem směrem ven, dokud se vše nespojí.
  15. Přendejte 2 šálky těsta do mísy s vychladlým řepovým pyré a jemně jej vmíchejte, dokud se nespojí.
  16. Nalijte asi polovinu obyčejného těsta do připravené formy.
  17. Dále nalijte polovinu řepového těsta a poté polovinu zbývajícího těsta. Navrch dejte další vrstvu zbylého těsta s řepou, pak finální vrstvu zbylého těsta bez řepy.
  18. Pečte, dokud párátko vložené do středu nevyjde čisté, 50 až 60 minut.
  19. Vyjměte bábovku z trouby, uvolněte ji z okrajů formy pomocí nože na máslo a nechte 5 minut vychladnout.
  20. Opatrně bábovku otočte na servírovací tác, aby zcela vychladla.
  21. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.
Bábovka z olivového oleje s červenou řepou servírovaná na talíři a posypaná moučkovým cukrem.
cooking.nytimes.com

Čokoládovo-řepová buchta s mascarpone

Sladká pečená řepa a extra panenský olivový olej dodávají této delikátní bábovce perfektní zemitost a chuť. Díky svým lehce sladkým tónům je tento moučník skvělý jako snídaně, ale i svačina nebo dezert.

Ingredience

  • 345 g vařené červené řepy
  • 85 g hořké čokolády (nejméně 70%)
  • 150 g hladké mouky smíchané s 1 a ½ lžičky prášku do pečiva a 1,5 g soli
  • 30 g kakaového prášku
  • špetka soli
  • 150 g třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 150 ml olivového oleje
  • 250 g Mascarpone
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžička prášku z červené řepy

Postup                                       

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia.
  2. Hluboký pekáč vyložte pečícím papírem.
  3. V mixéru rozmixujte červenou řepu a dejte stranou.
  4. Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a promíchejte ji s červenou řepou.
  5. V samostatné míse smíchejte mouku s kypřícím práškem a solí, kakao, sůl a cukr.
  6. Do moučné směsi přidejte červenou řepu a čokoládu a dobře promíchejte.
  7. Po jednom přidávejte vejce a poté postupně vmíchejte olej, dokud se plně nezapracuje.
  8. Nalijte do pekáče a pečte asi 30 minut.
  9. Nechte vychladnout a vytvořte polevu.
  10. V míse vyšlehejte mascarpone, moučkový cukr a prášek z červené řepy do hladka.
  11. Rozetřete po celé buchtě a posypte ještě trochou prášku z červené řepy.
  12. Nakrájejte na čtverečky a podávejte.
Řezy z červené řepy ozdobené mascarpone polevou a práškem z červené řepy.
www.figsandpigs.com

Věděli jste, že vitamín C pomáhá při vaření červené řepy zachovat její krásnou barvu? Tablety jednoduše rozdrťte zadní stranou lžíce nebo paličkou a přidejte k řepě.

A jak buchty z červené řepy chutnaly vám? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X