Recepty na vláčné buchty z podmáslí v 5 různých variantách. Která bude ta vaše TOP?

Nejvíce si pochutnáte na vláčných a načechraných koláčích?

Máte chuť vyzkoušet zase něco trochu nového, co si užijete s šálkem dobré kávy či čaje?

Pak se inspirujte našimi 5 recepty na buchty z podmáslí.

Připravili jsme si pro vás řezy s čokoládovou polevou, citrusovou bábovku nebo třeba ovocný koláč.

Dobrou chuť!

Řezy z podmáslí s čokoládovou polevou

Perfektní dezert, který ocení celá vaše rodina! Je nádherně vláčný, doplněn o lahodnou čokoládovou polevu.

Ingredience

  • ¾ šálku másla o pokojové teplotě
  • 1 a 1/2 šálku cukru
  • 4 velká vejce
  • 3 šálky dortové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 1 šálek podmáslí
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Na čokoládovou polevu:

  • 3/4 šálku másla o pokojové teplotě
  • 2 a 1/2 šálku moučkového cukru
  • ½ šálku neslazeného kakaa
  • 5 lžic podmáslí
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 lžičky mandlového extraktu

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  2. Postříkejte pekáč o rozměrech 23×33 cm nepřilnavým sprejem na pečení.
  3. Připravenou formu odložte stranou.
  4. V misce vyšlehejte ručním šlehačem máslo s cukrem do krémova.
  5. Seškrábejte strany a přidávejte po jednom vejce.
  6. Pokračujte ve šlehání na minimální rychlost, dokud nejsou všechna vejce zapracována a těsto není krémové.
  7. V samostatné misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
  8. Když je šlehač na nízké úrovni, začněte do těsta přidávat suché přísady a postupně přidávejte podmáslí.
  9. Když jsou všechny ingredience smíchány, přidejte vanilkový extrakt a míchejte, dokud nebude zcela zapracován.
  10. Nalijte těsto do připravené pánve a rovnoměrně vyhlaďte špachtlí.
  11. Pečte po dobu 26-28 minut, nebo dokud špejle vložené do buchty nevyjde čistá bez drobků.
  12. Po upečení nechte buchtu vychladnout.
  13. V mixéru rozšlehejte máslo.
  14. Během šlehání přidejte k máslu vanilkový a mandlový extrakt.
  15. Do malé misky prosejte společně moučkový cukr a kakao.
  16. Postupně přidávejte k máslu, zatímco šleháte na minimum, dokud se vše nespojí.
  17. Na vychlazenou buchtu natřete polevu.
  18. Podávejte ihned nebo odložte na později.
  19. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě po dobu až 4 dnů.
Vláčné řezy z podmáslí polité čokoládou nakrájené na plechu.
www.delightfulemade.com

Citrusová bábovka s podmáslím

Snad každý ocení tuto úžasnou bábovku s chutí citronů a pomerančů! Nejlepší je s čerstvými malinami a kopečkem vanilkové zmrzliny.

Ingredience

  • 1 šálek margarínu
  • 2 šálky cukru
  • 4 velká vejce pokojové teploty
  • 2 čajové lžičky citronového extraktu
  • 3 šálky hladké mouky
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky jedlé sody
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1 šálek podmáslí

Na polevu:

  • 1 a 1/2 šálku moučkového cukru
  • 1 lžíce strouhané pomerančové kůry
  • 5 lžíc pomerančového džusu
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • 5 lžící citronové šťávy
  • 1/4 čajové lžičky soli

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 175 ° C.
  2. Vymastěte formu na bábovku o průměru 25 cm a vysypte moukou.
  3. Vyšlehejte si krém z margarínu a cukru, aby byl světlý a krásně nadýchaný.
  4. Přidejte vždy 1 vejce a vždy dobře prošlehejte.
  5. Přidejte citronový extrakt a zašlehejte.
  6. V jiné misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a sodu.
  7. Přidávejte postupně do směsi margarínu a cukru střídavě s podmáslím a po každém přidání šlehejte.
  8. Přeneste do připravené formy.
  9. Pečte, dokud špejle vložená do středu nevyjde čistá, 45–50 minut.
  10. Propíchejte teplou bábovku vidličkou nebo špejlí.
  11. Smíchejte přísady na polevu a lžící pomalu naneste na dort.
  12. Nechte bábovku 15 minut před vyjmutím z formy na rošt úplně vychladnout.
Bábovka z podmáslí zasypaná citrusovou kůrou nakrájená na talíři.
www.tasteofhome.com

Vyzkoušejte také našich 13 nejlepších receptů na bábovku z jogurtu. Vždy vláčná, lehká a chutná!

Buchta z podmáslí s pekanovými ořechy

Perfektní moučník z podmáslí je tady! Když použijete třtinový cukr a pokapete horkou buchtu úžasnou máslovou polevou s pekanovými ořechy, samou slastí se vám roztočí hlava. Užijte si to!

Ingredience

  • 1/2 šálku másla pokojové teploty
  • 2 šálky třtinového cukru
  • 2 velká vejce pokojové teploty
  • 2 šálky podmáslí
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 3 šálky hladké mouky
  • 2 čajové lžičky jedlé sody
  • 1 čajová lžička soli

Na polevu:

  • 6 lžic rozpuštěného másla
  • 1 šálek třtinového cukru
  • 1/4 šálku podmáslí
  • 1/8 čajové lžičky soli
  • 1 šálek pekanových ořechů nahrubo nasekaných

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 175 ° C.
  2. Připravte si plech o rozměrech 23×33 cm.
  3. Ve velké misce vyšlehejte máslo a třtinový cukr pomocí ručního mixéru do hladka.
  4. Přidejte po jednom vejce a plně je zapracujte do máslové směsi.
  5. V případě potřeby oškrábejte boky mísy.
  6. Přidejte podmáslí a vanilkový extrakt.
  7. Míchejte, dokud se vše nespojí (ujistěte se, že nejsou žádné hrudky).
  8. Do vlhkých ingrediencí přidejte mouku, sodu a sůl.
  9. Ručně promíchejte špachtlí.
  10. Nalijte těsto na připravený plech.
  11. Pečte buchtu po dobu 30 minut.
  12. Deset minut před tím, než je buchta hotová, si připravte polevu.
  13. Máslo a třtinový cukr společně promíchejte v malé misce.
  14. Přidejte podmáslí, nasekané pekanové ořechy a sůl.
  15. Když vyjmete buchtu z trouby, okamžitě ji polejte pekanovou polevou.
  16. Poté ji na 10 minut vraťte do trouby.
  17. Když je buchuta hotová, poleva by měla bublat a vypadat tekutě a prosakovat do každého koutu buchty.
  18. Podávejte teplé.
Řez z podmáslí politý polevou z pekanových oříšků servírovaný na talířku.
www.iambaker.net

Inspirujte se našimi recepty na fenomenální řezy z tvarohu pro každou příležitost: vyberte si svou sladkou tečku.


Ovocný koláč s podmáslím

Tento koláč s ovocem a podmáslím je lehoučký, s křupavou krustičkou a stoprocentně uspokojí vaše náročné chuťové buňky.

Ingredience

  • 4 lžíce másla, změkčeného na pokojovou teplotu
  • 2/3 šálku krystalového cukru
  • 1 velké vejce
  • 1/2 čajové lžičky mandlového extraktu
  • kůra z 1 citronu (asi 1 čajová lžička)
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky jedlé sody
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 1/2 šálku podmáslí
  • 1 šálek čerstvého bobulovitého ovoce (například mix jahod, borůvek a ostružin)
  • 1 a 1/2 lžíce krystalového cukru na ozdobení

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů C.
  2. Pořádně vymažte 23 cm kulatou dortovou formu a odložte stranou.
  3. Ve velké misce rozšlehejte změkčené máslo a cukr ručním nebo stolním mixérem při střední rychlosti, dokud není směs lehká, světlá a nadýchaná, 2-3 minuty.
  4. Za stálého šlehání přidejte vejce a když je vše spojeno, tak zašlehejte ještě mandlový extrakt a citronovou kůru.
  5. V samostatné malé misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl.
  6. Přidejte třetinu moučné směsi do těsta a míchejte při nízké rychlosti, dokud se vše nespojí.
  7. Přilijte asi třetinu podmáslí a poté znovu promíchejte při nízké rychlosti, dokud se vše nespojí.
  8. Pokračujte ve střídání zbytku mouky a podmáslí.
  9. Vždy vše promíchejte, aby se vše krásně spojilo, ale nepřežeňte to.
  10. Těsto by mělo být docela silné.
  11. Přendejte těsto do dortové formy a rovnoměrně ho rozložte.
  12. Vzniklá vrstva bude poměrně tenká, ale v troubě se nafoukne.
  13. Na těsto rovnoměrně navrstvěte ovoce a posypte 1 a ½ lžící krystalového cukru.
  14. Pečte, dokud není koláč nahoře zlatohnědý a špejle vložená do středu nevyjde čistá, cca 22-25 minut.
  15. Nechte ve formě 20 minut stydnout, poté přejeďte nožem kolem okrajů a obraťte na talíř, aby koláč úplně vychladl.
  16. Mějte na paměti, že budete muset obracet dvakrát – jednou vzhůru nohama na stojan a potom zase vzpřímeně na jiný stojan nebo talíř.
  17. Podávejte vychlazený koláč poprášený moučkovým cukrem nebo přelitý šlehačkou!
Kulatý koláč z podmáslí s bobulovitým ovocem ve formě.
www.katiebirdbakes.com

Buchta na plech s karamelovou polevou

Úžasná buchta na plech z podmáslí s polevou s chutí karamelu je jemná a vlhká a zajisté si ji oblíbíte. Je jednoduchá a hravě ji tak připravíte i nečekané návštěvě.

Ingredience

  • 3/4 šálku změkčeného másla
  • 1 a 3/4 šálku cukru
  • 3/4 čajové lžičky soli
  • 2 a 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 4 velká vejce
  • 2 žloutky
  • 1 a 1/2 šálku podmáslí
  • 2 a 3/4 šálku hladké mouky

Na polevu:

  • 1 šálek třtinového cukru
  • 6 lžic másla
  • 1/4 šálku mléka
  • 1 a 3/4 šálku moučkového cukru

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  2. Postříkejte plech o rozměrech 33×23 cm sprejem na pečení.
  3. Pomocí elektrického mixéru rozšlehejte máslo, cukr, sůl, prášek do pečiva a vanilku, dokud nebude směs lehká a nadýchaná, alespoň 5 minut.
  4. Po jednom přidávejte vejce a žloutky, které po každém přidání dobře rozšlehejte.
  5. Přimíchejte podmáslí.
  6. Přidejte mouku a promíchejte.
  7. Oškrábejte boky misky a ujistěte se, že je vše rovnoměrně promícháno.
  8. Nalijte těsto do připravené formy.
  9. Pečte po dobu 35 minut
  10. Nechte vychladnout.
  11. Na mírném ohni rozpusťte v kastrolu máslo.
  12. Vypněte ohřev a šlehejte třtinový cukr a mléko, dokud se cukr nerozpustí.
  13. Přidejte moučkový cukr a míchejte do hladka.
  14. Pomalu přelijte vychlazenou buchtu.
  15. Dobrou chuť!
Řez z podmáslí politý karamelovou polevou servírovaný na talířku.
www.spicysouthernkitchen.com

Co dělat, když doma nemáte zrovna podmáslí

Existuje několik populárních metod nahrazování podmáslí. Vyberte si ten nejlepší pro vás podle toho, co máte zrovna po ruce:

  • 1 šálek podmáslí = 1 lžíce bílého octa + 1 šálek mléka
  • 1 šálek podmáslí = 1 lžíce citronové šťávy + 1 šálek mléka
  • 1 šálek podmáslí = 1 šálek bílého jogurtu
  • 1 šálek podmáslí = 1 a ¾ čajové lžičky vinného kamene + 1 šálek mléka

Promíchejte a nechte asi 5 minut odstát. To umožní mléku se lehce srážet, což mu dodá strukturu a chuť podobnou podmáslí.

A jak jste si na buchtách pochutnali? Napište nám do komentářů, budeme se těšit na zpětnou vazbu!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X