Bůčkový paprikový salám

Ingredience

  • 1 kg vykostěného vepřového bůčku
  • 5 stroužků česneku
  • 6 vajec
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 sáčku grilovacího koření nebo směs mleté sladké papriky
  • zázvoru
  • kari a chilli koření podle chuti.

Postup receptu

  1. Bůček s česnekem umeleme a necháme 3 hodiny proležet
  2. Pak přidáme celá vejce, sůl a koření
  3. Důkladně promícháme a směsí naplníme 2 sáčky na salám
  4. Sáčky na koncích pevně zavážeme a vaříme mírným varem 2 hodiny
  5. Sáčky musí být zcela ponořené ve vodě
  6. Po uvaření je vyjmeme a necháme dostatečně dlouho chladnout
  7. Po vychladnutí a ztuhnutí sejmeme sáčky a šišky salámu obalíme v mleté sladké paprice smíchané s trochou pálivé nebo chilli kořením
  8. Také můžeme jednu šišku obalit v paprice, druhou v barevném pepři

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.