Čalamáda z hub, paprik a cibule

Ingredience

  • 1,5 kg hub
  • 1 kg paprik
  • 1 kg cibule. Nálev: 3 l vody
  • 6 dkg soli
  • 1/2 l octa
  • 30 dkg cukru
  • 6 bobkových listů
  • 20 kuliček nového koření.

Postup receptu

  1. Očištěné, nakrájené houby povaříme krátce ve slané vodě
  2. Papriku a cibuli jemně nakrájíme a smícháme s okapanými houbami
  3. Uvaříme nálev ze 3 l vody, 6 dkg soli, 1/2 l octa, 30 dkg cukru, 6 bobkových listů, 20 kuliček nového koření
  4. Horký nálev nalijeme na houbovou směs a necháme 24 hodin stát
  5. Plníme do skleniček a sterilujeme 30 minut při 90 °C

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.