Vynikající recepty na řepové carpaccio na jednom místě. Luxusní předkrm či zdravá večeře

Věděli jste, že carpaccio si můžete připravit i z řepy?

To ocení nejen vegetariáni, ale i milovníci zdravých pochoutek.

Máme pro vás skvělé recepty na carpaccio z červené řepy v 6 různých variantách, které nejen že výborně chutnají, ale i nádherně vypadají.

Najděte si svého favorita!

Řepové carpaccio se sýrem feta a ředkvičkami

Tento recept se bude vyjímat mezi všemi předkrmy! Vypadá totiž naprosto božsky a stejně tak i chutná. Užijte si ho také jako zdravou večeři či lehký oběd.

Co budete potřebovat

  • 50 g vařené červené řepy nakrájené na jemné plátky (můžete použít i hotovou v nálevu)
  • 20 g sýru feta, rozdrobeného
  • listy baby špenátu
  • klíčky červené řepy
  • 5 červených ředkviček nakrájených na plátky
  • trochu brusinek na ozdobení
  • černý pepř a sůl podle chuti
  • pár kapek olivového oleje

Postup

  • Červenou řepu naaranžujte na talíř.
  • Na střed červené řepy přidejte lístky baby špenátu, klíčky červené řepy, ředkvičky a brusinky.
  • Na vše rozdrobte fetu a ochuťte černým pepřem a solí.
  • Servírujte!
Plátky červené řepy ozdobené klíčky, ředkvičkami, baby špenátem a sýrem na talíři.
www.ourrecipejournal.com

Máme pro vás i jednoduché a originální recepty na carpaccio ze syrového masa. Inspirujte se!

Carpaccio z červené řepy s pomerančovo-hořčičnou zálivkou

Vyzkoušejte tento krásný, nenáročný, zdravý a hlavně chutný recept na řepové carpaccio s luxusní zálivkou, semínky granátového jablka, parmezánem a rukolou. Na tradiční carpaccio si ani nevzpomenete!

Co budete potřebovat

Na carpaccio:

  • 2 středně velké červené řepy
  • sůl
  • černý pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst rukoly
  • 2 lžíce semínek granátového jablka
  • 1 lžíce piniových oříšků
  • 10-12 tenkých plátků parmazánu nebo jiného tvrdého sýra (ke krájení použijte škrabku na sýr nebo na brambory)

Na zálivku:

  • 2 lžíce pomerančové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžička hořčice
  • 1/2 lžičky hořčičných semínek
  • 2 lžičky balsamikové redukce
  • sůl
  • černý pepř

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 ºC.
  • Vezměte kus alobalu dostatečně velký na zabalení 2 červených řep.
  • Řepy položte na alobal, posypte solí a pepřem, potřete 2 lžícemi olivového oleje a pevně zabalte.
  • Vložte je do trouby na 40 minut.
  • Připravte si zálivku smícháním pomerančové šťávy, olivového oleje, vinného octa, hořčice, hořčičného semínka, špetky soli a černého pepře.
  • Když je červená řepa hotová, nechte ji vychladnout, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky ostrým nožem.
  • Vezměte dva talíře a sestavte carpaccio.
  • Plátky červené řepy rovnoměrně rozdělte a na talířích je naaranžujte tak, aby se mírně překrývaly.
  • Doprostřed dejte rukolu, kolem ní naaranžujte plátky parmazánu a lžící nalijte na carpaccio zálivku.
  • Posypete semínky granátového jablka a piniovými oříšky.
  • Zalijte trochou balsamikové redukce a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  • Dobrou chuť!
Řepové carpaccio s luxusní zálivkou, semínky granátového jablka, parmezánem a rukolou na talíři.
www.happykitchen.rocks

Řepové carpaccio s mozzarellou

Další varianta úžasného vegetariánského carpaccia – tentokrát s mozzarellou a šifonádou z bazalky. Jednoduché, efektní a naprosto delikátní! Podávejte s chlebem jako hlavní chod či samotné jako předkrm.

Co budete potřebovat

  • 2 mozzarelly
  • 2 střední červené řepy
  • 2 střední rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • malá hrst čerstvé bazalky
  • šťáva z 1 citronu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • čerstvě mletý černý pepř

Postup

  • Rajčata nakrájejte na kostičky.
  • Česnek nasekejte a poté v míse smíchejte spolu s rajčaty a polovinou olivového oleje.
  • Dejte stranou a nechte vyluhovat chutě, zatímco budete připravovat zbytek pokrmu.
  • Oloupejte řepu a poté ji pomocí mandolíny nakrájejte na co nejjemnější plátky.
  • Nastavte mandolínu na nejtenčí nastavení plátků a snažte se, aby plátky byly tlusté asi 1 mm nebo méně.
  • Mozzarellu nakrájejte najemno a poté si připravte šifonádu z bazalky.
  • Zarovnejte všechny lístky bazalky, srolujete je po délce a poté je nakrájejte najemno, abyste vytvořili stuhy.
  • Červenou řepu a mozzarellu naaranžujte na dva dva talíře.
  • Naaranžujte kroužky červené řepy, moté mozzarellu, opět červenou řepu a mozzarellu a nakonec červenou řepu.
  • Vše pokapejte citronovou šťávou a zbývajícím olivovým olejem a posypte čerstvě mletým černým pepřem a bazalkou.
  • Podávejte s rajčetem uprostřed talíře.
Plátky červené řepy s mozzarellou a šifonádou z bazalky na talíři s vedle položenou bagetkou.
www.homesweetsweden.com

Vyzkoušejte i naše další recepty s červenou řepou, po kterých se budete olizovat! Máme slané i sladké varianty.


Veganské carpaccio z červené řepy konzervované v soli

Tenké plátky červené řepy marinované v soli se téměř rozplývají na jazyku a stanou se tak perfektním základem pro vaše veganské carpaccio. Podávejte se smetanovým dresinkem z pečeného česneku, čerstvou bazalkou a kapary.

Co budete potřebovat

Na carpaccio:

  • 2 velké červené řepy, oloupané a nakrájené na tenké plátky na mandolíně
  • 2 lžičky mořské soli
  • 120 ml aquafaby (veganský sníh), pokojové teploty
  • makadamové ořechy
  • pepř
  • čerstvá bazalka
  • kapary

Na dresink:

  • 120 ml kešu smetany
  • 30 ml olivového oleje
  • 30 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 10 g pečeného česneku
  • 11 g měkkého bílého miso
  • 1 lžička sherry octa
  • 1 lžička mleté ​​hořčice
  • 1/4 lžičky kokosového cukru
  • špetka soli

Postup

  • Plátky řepy dejte do nádoby s víkem.
  • Posypte mořskou solí a vidličkou vše promíchejte.
  • Nádobu zakryjte a řepu nechte 24 hodin marinovat v lednici.
  • Po 12 hodinách nádobou protřepejte, aby se sůl rozprostřela.
  • Po 24 hodinách přiveďte nechte řepu zahřát na lince na pokojovou teplotu.
  • Marinovanou řepu přidejte do cedníku, aby pustila přebytečnou šťávu.
  • Předehřejte troubu na 175 °C.
  • Dejte kus pečícího papíru na kuse alobalu na čtvercový plech.
  • Přidejte aquafabu do střední mísy.
  • Šlehejte, dokud nezpění a nestane se bílou.
  • Přidejte řepu a vidličkou promíchejte.
  • Nezapomeňte obalit všechnu řepu.
  • Vyjměte řepu z mísy a navršte ji na střed pečícího papíru.
  • Jemně řepu vidličkou rozprostřete a ponechte okraj 3,5 cm.
  • Přebytečnou tekutinou přelijte řepu.
  • Řepu zabalte do a pečte 25 minut.
  • Vyjměte plech z trouby a nechte řepu v balíčku ještě 5 minut.
  • Otevřete balíček a nechte řepu odstát, dokud úplně nevychladne.
  • Použijte ihned nebo uchovávejte v chladničce, dokud nebudete připraveni ji použít.
  • Takto připravená řepa vám vydrží až 1 týden.
  • Na dresink přidejte kešu smetanu, olej, citronovou šťávu, pečený česnek, miso, ocet, hořčici, kokosový cukr a sůl do mixéru.
  • Rozmixujte do hladka.
  • Použijte ihned nebo uchovávejte v uzavřené nádobě v chladničce po dobu až 1 týdne nebo v mrazáku po dobu až 3 měsíců.
  • Chcete-li sestavit carpaccio, naneste na servírovací talíř trochu dresinku.
  • Řepu naaranžujte na dresink.
  • Pokapejte ještě trochou dresinku a ozdobte bazalkou a kapary.
  • Posypte pepřem a nastrouhanými makadamovými oříšky.
Plátky červené řepy marinované v soli se smetanovým dresinkem z pečeného česneku, čerstvou bazalkou a kapary na talíři.
www.onegreenplanet.org

Možná se vám budou hodit i naše recenze nejlépe hodnocených elektrických kráječů potravin. Kdo vyhrál v našem testu?

Řepové carpaccio s kozím sýrem

Červená řepa snad nejlépe chutná v kombinaci s čerstvým kozím sýrem. A přesně takovou kombinaci najdete v tomto receptu!

Co budete potřebovat

  • 4 vařené červené řepy
  • 1 syrová červená řepa
  • 150 g čerstvého kozího sýra
  • 6 lžícek olivového oleje
  • 6 vlašských ořechů
  • sůl
  • mletý černý pepř

Postup

  • Uvařenou řepu nakrájejte velmi jemně nožem nebo mandolínou na tenké plátky.
  • Syrovou řepu nakrájejte pokud možno mandolínou na velmi tenké plátky.
  • Řepu naaranžujte na talíře střídavě vařenou a syrovou.
  • Na carpaccio z řepy naaranžujte malé kuličky čerstvého kozího sýra.
  • Jádra vlašských ořechů nasekejte nadrobno.
  • Nasypte na carpaccio.
  • Přidejte olivový olej, trochu soli a pepře.
  • Servírujte!
Plátky červené řepy s kozím sýrem a ořechy na talíři s vedle položenou vidličkou.
www.frenchgirlcuisine.com

Carpaccio z červené řepy s rukolou a lískovými oříšky

Tento působivý a přitom nenáročný sezónní předkrm vám během léta dodá dokonalou osvěžující a přitom sladkou chuť. Vyzkoušejte kombinaci s rukolou a lískovými oříšky. Mňam!

Co budete potřebovat

  • 500 g červené řepy
  • 50 g celých lískových ořechů
  • šťáva a kůra z ½ citronu
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce oleje z lískových nebo vlašských ořechů
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • 1 lžička javorového sirupu
  • 70 g rukoly

Postup

  • Červenou řepu duste 40 minut nebo do změknutí.
  • Sceďte a nechte vychladnout.
  • Troubu předehřejte na 200°C.
  • Lískové ořechy pečte v troubě 10 minut nebo dozlatova.
  • Nechte vychladnout a poté nahrubo nasekejte.
  • Oloupejte červenou řepu a nakrájejte na tenké plátky.
  • Rozložte na 4 malé talíře.
  • Citronovou šťávu vyšlehejte s oleji, hořčicí a javorovým sirupem.
  • Podle chuti okořeňte.
  • Rukolu promíchejte v zálivce a přidejte hrst na každý talíř.
  • Posypte lískovými oříšky a citronovou kůrou.
  • Dobrou chuť!
Řepové carpaccio s rukolou a oříšky na talíři s vedle pohozenou řepou.
www.realfood.tesco.com

Připravili jsme si pro vás i podrobný článek o řepě, kde se o této zdravě zelenině dozvíte spoustu zajímavostí.

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X