Celer smažený v klasickém trojobalu nebo těstíčku

Celer smažený v klasickém trojobalu nebo těstíčku
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 celery
  • sůl
  • pepř
  • ocet

Těstíčko:

  • 1 0,25 dl mléka
  • 1 vejce
  • asi 70 g hl. mouky
  • asi 200 g tuku na smažení

Postup receptu

  1. Celer nakrájíme na plátky, které 1–2 minuty podusíme v okyselené vodě, mladý celer jen posolíme a necháme asi půl hodiny zkřehnout
  2. Obalujeme v mouce, vejci a strouhance, prostě klasické obalování, nebo plátky namáčíme v těstíčku jako na kapání
  3. Smažíme na tuku
  4. Velmi dobrá příloha je k tomu vařený brambor nebo opékané brambory s tatarkou
  5. V létě bychom k tomu doporučovali lehký zeleninový salát
Komentáře
  1. Dobrý den,
    ten bez neni fakt sranda?Asi ho zkusíme, jakmile nám naroste za domem půjdu do toho.

  2. Jak jsem doma řekla, že bdue smažený celer, tak byl řev, že to nikdo nebude jíst.
    A najednou to ochutnali a nezybla ni kousek holátka.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X