Celer smažený

Celer smažený
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 celery
  • sůl
  • pepř
  • ocet
  • těstíčko: 1 0,25 dl mléka
  • 1 vejce
  • asi 70 g hl. Mouky
  • asi 200 g tuku na smažení

Postup receptu

  1. Celer nakrájíme na plátky, které 1-2 minuty podusíme okyselené vodě, Mladý celer jen posolíme a necháme asi 0,5 hodiny zkřehnout
  2. Obalujeme jej v mouce, vejce a strouhance prostě klasicky jako obalování nebo plátky namáčíme v těstíčku jako na kapání
  3. Smažíme na tuku
  4. Velmi dobrá příloha je k tomu vařený brambor nebo opekáné brambory s tatarkou
  5. V létě bych k tomu doporučovala lehký zeleninový salát
Komentáře
  1. Dobrý den,
    ten bez neni fakt sranda?Asi ho zkusíme, jakmile nám naroste za domem půjdu do toho.

  2. Jak jsem doma řekla, že bdue smažený celer, tak byl řev, že to nikdo nebude jíst.
    A najednou to ochutnali a nezybla ni kousek holátka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X