Celer smažený

Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 celery
  • sůl
  • pepř
  • ocet
  • těstíčko: 1 0,25 dl mléka
  • 1 vejce
  • asi 70 g hl. Mouky
  • asi 200 g tuku na smažení

Postup receptu

  1. Celer nakrájíme na plátky, které 1-2 minuty podusíme okyselené vodě, Mladý celer jen posolíme a necháme asi 0,5 hodiny zkřehnout
  2. Obalujeme jej v mouce, vejce a strouhance prostě klasicky jako obalování nebo plátky namáčíme v těstíčku jako na kapání
  3. Smažíme na tuku
  4. Velmi dobrá příloha je k tomu vařený brambor nebo opekáné brambory s tatarkou
  5. V létě bych k tomu doporučovala lehký zeleninový salát

Komentáře

  1. Jak jsem doma řekla, že bdue smažený celer, tak byl řev, že to nikdo nebude jíst.
    A najednou to ochutnali a nezybla ni kousek holátka.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.