Celerová krémová polévka

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 středně velký celer
  • 10 dkg uzeného vařeného masa nebo šunky
  • 1 lžíce másla
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • vývar
  • 1 dl smetany
  • 2 žloutky.

Postup receptu

  1. Rozehřejeme máslo, přidáme drobně nakrájené uzené maso a osmahneme je
  2. Pak přidáme na hrubším struhadle na nudličky nastrouhaný celer a rovněž jej osmahneme
  3. Zaprášíme hladkou moukou, opražíme a po částech zalijeme vývarem a dobře rozmícháme
  4. Povaříme asi 15 minut
  5. Pak polévku umixujeme, dáme znovu ohřát a po odstavení přidáme žloutky rozkvedlané ve smetaně a už nevaříme
  6. Při podávání sypeme sekanou celerovou natí

Komentáře

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.