Celerová polévka s droždím

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 3

Ingredience

  • 3/4 l vody
  • 10 dkg celeru
  • 4 dkg másla
  • cibule
  • 4 dkg droždí
  • sůl
  • pepř
  • petrželka
  • 1 žloutek
  • 1/4 l mléka.

Postup receptu

  1. Cibuli jemně rozsekáme a osmažíme na másle
  2. Přidáme rozdrobené droždí a smažíme je tak dlouho, až začne vonět
  3. Pak je zředíme vodou nebo vývarem, vložíme jemně nastrouhaný celer, přidáme sůl, pepř a polévku dobře provaříme
  4. Nakonec vmícháme žloutek rozšlehaný v mléce, prohřejeme, ale už nevaříme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.