Česnečka masová

Česnečka masová
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 20 dkg vepřové plece bez kosti
  • 3 dkg sádlo syrové“>sádla
  • 5 dkg hladké mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 20 dkg brambor
  • 1 dl kysané smetany
  • sůl
  • ocet
  • 1 l vody.

Postup receptu

  1. Maso pokrájíme na nudličky a za stálého míchání je prudce opečeme na rozehřátém sádle
  2. Maso vyjmeme, sádlo zasypeme moukou, usmažíme světlou jíšku, přidáme k ní rozetřený česnek, 1 l vody, rozšleháme a rozvaříme
  3. Do vroucí polévky přidáme brambory pokrájené na kostičky, osolíme a vaříme, až změknou
  4. Pak polévku zalijeme kysanou smetanou, přivedeme k varu, přidáme maso a na mírným varem ještě několik minut vaříme
  5. Dochutíme a podáváme

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X